Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2010.6.2015%2

MUSTIKKA-VALKOSUKLAAKAKKU

 

KAKKUPOHJA:

6 kananmunaa

2 dl sokeria

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

 

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele varovasti vaahdon sekaan. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Jos pohja näyttää tummuvan liikaa, laita päälle leivinpaperi. Pohja kannattaa paistaa päivää ennen täyttämistä, niin se ei murene niin paljon leikattaessa.

 

KOSTUTUS:

6 dl maitoa

1 rkl vaniljasokeria

 

 

VALKOSUKLAAMOUSSE (täytekakun ylempi täytekerros):

4 liivatelehteä

2  dl kuohukermaa vaahdotettuna

2 kananmunan keltuaista

1/2 dl sokeria

1/2 dl kiehuvan kuumaa vettä

200 g valkosuklaata sulatettuna

2 kananmunan valkuaista vaahdotettuna

 

MUSTIKKAMOUSSE (täytekakun alempi täytekerros):

5 liivatelehteä 

2 dl kuohukermaa vaahdotettuna 

1 prk maitorahkaa 

300 g mustikoita

2 tl vaniljasokeria 

n. 1/2 dl sokeria  (maun mukaan) 

2 rkl kiehuvan kuumaa vettä 

 

KAKUN PINNALLE:

n. 1/2 l mustikoita (pakastimesta)

1 dl hyytelösokeria 

2 dl vettä

 

KORISTELUUN:

8 dl kuohukermaa vaahdotettuna 

ripaus tomusokeria 

 

Vuoraa kelmulla vuoka, jossa paistoit kakun. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja laita kakun päällimmäiseksi tuleva levy vuokaan leikkuupinta ylöspäin. Kostuta kolmasosalla nesteestä. 

Tee valkosuklaatäyte: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi ja sekoita kermavaahdon joukkoon. Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Vatkaa seos ohuena nauhana kerma-keltuaisvaahdon joukkoon. Sulata valkosuklaa sulatusteholla mikrossa ja sekoita se täytteen joukkoon. Kääntele lopuksi  varovasti joukkoon valkuaisvaahto. 

Levitä valkosuklaatäyte vuokaan kakkupohjan päälle.

Nosta keskimmäinen kakkulevy päälle ja kostuta sekin kolmasosalla nesteestä. Tee mustikkatäyte: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi.

Sekoita rahka ja mustikat kermavaahdon joukkoon ja lisää sokeria maun mukaan.

Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Vatkaa seos ohuena nauhana täytteen joukkoon.

 
Levitä mustikkatäyte vuokaan kakkupohjan päälle.

Kostuta viimeisen kakkulevyn leikkuupintaa hiukan nesteellä ja nosta sitten täytteen päälle vuokaan leikkuupinta alaspäin. Kostuta lopulla nesteellä. Peitä kelmulla ja anna täytteiden hyytyä yön yli jääkaapissa.

Kumoa kakku seuraavana päivänä tarjoilulautaselle ja peitä pinta mustikoilla, jätä kuitenkin pari senttiä reunoista ilman mustikoita. Valmista kiille hyytelösokerista pakkauksen ohjeen mukaan ja levitä kiille mustikoiden päälle esim. silikonisudin avulla. 

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta maun mukaan tomusokerilla. 

Pursota kakun reunat kermavaahdolla.