MUSTIKKA-VALKOSUKLAAKAKKU
KAKKUPOHJA:
6 kananmunaa
2 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele varovasti vaahdon sekaan. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Jos pohja näyttää tummuvan liikaa, laita päälle leivinpaperi. Pohja kannattaa paistaa päivää ennen täyttämistä, niin se ei murene niin paljon leikattaessa.
KOSTUTUS:
6 dl maitoa
1 rkl vaniljasokeria
VALKOSUKLAAMOUSSE (täytekakun ylempi täytekerros):
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
2 kananmunan keltuaista
1/2 dl sokeria
1/2 dl kiehuvan kuumaa vettä
200 g valkosuklaata sulatettuna
2 kananmunan valkuaista vaahdotettuna
MUSTIKKAMOUSSE (täytekakun alempi täytekerros):
5 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
1 prk maitorahkaa
300 g mustikoita
2 tl vaniljasokeria
n. 1/2 dl sokeria (maun mukaan)
2 rkl kiehuvan kuumaa vettä
KAKUN PINNALLE:
n. 1/2 l mustikoita (pakastimesta)
1 dl hyytelösokeria
2 dl vettä
KORISTELUUN:
8 dl kuohukermaa vaahdotettuna
ripaus tomusokeria
Vuoraa kelmulla vuoka, jossa paistoit kakun. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja laita kakun päällimmäiseksi tuleva levy vuokaan leikkuupinta ylöspäin. Kostuta kolmasosalla nesteestä.
Tee valkosuklaatäyte: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi ja sekoita kermavaahdon joukkoon. Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Vatkaa seos ohuena nauhana kerma-keltuaisvaahdon joukkoon. Sulata valkosuklaa sulatusteholla mikrossa ja sekoita se täytteen joukkoon. Kääntele lopuksi varovasti joukkoon valkuaisvaahto.
Levitä valkosuklaatäyte vuokaan kakkupohjan päälle.
Nosta keskimmäinen kakkulevy päälle ja kostuta sekin kolmasosalla nesteestä. Tee mustikkatäyte: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita rahka ja mustikat kermavaahdon joukkoon ja lisää sokeria maun mukaan.
Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Vatkaa seos ohuena nauhana täytteen joukkoon.
Kostuta viimeisen kakkulevyn leikkuupintaa hiukan nesteellä ja nosta sitten täytteen päälle vuokaan leikkuupinta alaspäin. Kostuta lopulla nesteellä. Peitä kelmulla ja anna täytteiden hyytyä yön yli jääkaapissa.
Kumoa kakku seuraavana päivänä tarjoilulautaselle ja peitä pinta mustikoilla, jätä kuitenkin pari senttiä reunoista ilman mustikoita. Valmista kiille hyytelösokerista pakkauksen ohjeen mukaan ja levitä kiille mustikoiden päälle esim. silikonisudin avulla.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta maun mukaan tomusokerilla.
Pursota kakun reunat kermavaahdolla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.