Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2027.6.2015%2

MARENKIRULLA

 

6 kananmunan valkuaista

280 g sokeria

1 kukkurainen ruokalusikallinen maissijauhoa (maizenaa)

1 tl vaaleaa, mietoa viinietikkaa (laitoin valkoista balsamicoa)

kourallinen mantelilastuja

 

 

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja vuoraa pelti leivinpaperilla johon voit halutessasi sipaista vielä mautonta öljyä.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lisää vatkaamista jatkaen sokeri mukaan ruokalusikallinen kerrallaan antaen sokerin sekoittua aina ennen seuraavan lusikallisen lisäämistä.

Kun olet lisännyt kaiken sokerin, kääntele lastalla massan sekaan maissijauho ja viinietikka.

Levitä marenki voidellun leivinpaperin päälle, n. 4 cm:n kerrokseksi. Vältä liiallista tasoittelua, ettei vaahdon hieno ja kuohkea rakenne litisty.

Ripottele sitten päälle mantelilastut ja laita pohja uuniin.

Paista 200 asteessa 7-8 min tai kunnes pinta on kauniisti ruskettunut. Laske sitten lämpöä 160 asteeseen ja paista n. 20 min tai kunnes pinta tuntuu vähän kovalta sormenpäihin.

Kumoa marenkipohja leivinpaperille ja anna jäähtyä sen verran, ettei kermatäyte sula.

 

 

täyte:

2 dl kuohukermaa vaahdotettuna

1 prk (200 g) valkosuklaa-limerahkaa

1 limen raastettu kuori + mehu

1 l tuoreita mansikoita paloiteltuna

 

 

koristeluun:

tomusokeria

tuoreita mansikoita

1 lime viipaloituna

 

 

Sekoita kermavaahdon joukkoon rahka, limenkuoriraaste ja limemehu. Levitä seos marenkilevyn päälle. Ripottele kermatäytteen päälle vielä paloitellut mansikat. Rullaa ja siivilöi pintaan tomusokeria. Koristele mansikoilla ja limeviipaleilla.

 

 

Ideakeittiö