Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2027.6.2015%2

MARENKIRULLA

 

6 kananmunan valkuainen

280 g sokeria

1  1/2 rkl maissijauhoa

1 tl vaaleaa, mietoa viinietikkaa (laitoin valkoista balsamicoa)

kourallinen mantelilastuja

 

 

 

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja vuoraa pelti leivinpaperilla johon voit halutessasi sipaista vielä mautonta öljyä.

Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset huolellisesti ja laita valkuaiset puhtaaseen, kuivaan kulhoon. Laita vatkain täydelle teholle ja lisää sokeri joukkoon ruokalusikallinen kerrallaan. Lisää myös vaniljasokeri. Vatkaa kunnes seos on kiiltävää ja niin jämäkkää että se pysyy kulhossa kun käännät kulhon ympäri. 

Lisää joukkoon vielä siivilöity maissijauho sekä balsamico ja vatkaa huolellisesti sekaisin. 

 

Levitä marenki voidellun leivinpaperin päälle, n. 4 cm:n kerrokseksi. Vältä liiallista tasoittelua, ettei vaahdon hieno ja kuohkea rakenne litisty.

Ripottele sitten päälle mantelilastut ja laita pohja uuniin.

Paista 200 asteessa 7-8 min tai kunnes pinta on kauniisti ruskettunut. Laske sitten lämpöä 160 asteeseen ja paista n. 20 min tai kunnes pinta tuntuu vähän kovalta sormenpäihin.

Kumoa marenkipohja leivinpaperille ja anna jäähtyä sen verran, ettei kermatäyte sula.

 

 

 

täyte:

2 dl kuohukermaa vaahdotettuna

1 prk (200 g) valkosuklaa-limerahkaa

1 limen raastettu kuori + mehu

1 l tuoreita mansikoita paloiteltuna

 

 

 

koristeluun:

tomusokeria

tuoreita mansikoita

1 lime viipaloituna

 

 

 

Sekoita kermavaahdon joukkoon rahka, limenkuoriraaste ja limemehu. Levitä seos marenkilevyn päälle. Ripottele kermatäytteen päälle vielä paloitellut mansikat. Rullaa ja siivilöi pintaan tomusokeria. Koristele mansikoilla ja limeviipaleilla.

 

 

Ideakeittiö