p%C3%B6per%C3%B6t%20003.jpg

POHJA:

4 kananmunaa

1 1/2 dl sokeria

1 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

 

kostutus:

4 dl makeaa kuohuviiniä  (esim. Asti Gancia)

 

täyte:

2 dl kuohukermaa vaahdotettuna 

1 prk mascarpone-juustoa 

1 tl vaniljajauhetta 

2-3 rkl tomusokeria 

1 l tuoreita mansikoita 

 

kuorrutus:

6 dl kuohukermaa vaahdotettuna 

1-2 rkl tomusokeria 

 

koristeluun:

1/2 l tuoreita mansikoita 

krokanttia

sitruunamelissaa 

 

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään, siivilöi vaahdon joukkoon ja kääntele varovasti sekaisin.  Kaada taikina kahteen voideltuun vuokaan (halkaisija 20 cm) ja paista 175 asteisessa uunissa n. 40 minuuttia Jos pohja näyttää tummuvan liikaa, laita päälle leivinpaperi. Pohja kannattaa paistaa päivää ennen täyttämistä, niin se ei murene niin paljon leikattaessa.

 

Perkaa ja paloittele mansikat. Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon mascarpone ja mausta maun mukaan vaniljajauheella ja tomusokerilla.

Vuoraa kelmulla vuoka, jossa paistoit kakun. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja laita kakun päällimmäiseksi tuleva levy vuokaan leikkuupinta ylöspäin. Kostuta kolmasosalla nesteestä. 

Levitä päälle puolet kerma-mascarponeseoksesta ja ripottele päälle puolet mansikanpaloista. Nosta keskimmäinen kakkulevy päälle ja kostuta sekin kolmasosalla nesteestä. Levitä päälle loput täytteestä ja ripottele päälle loput mansikanpalat. Kostuta viimeisen kakkulevyn leikkuupintaa hiukan nesteellä ja nosta sitten täytteen päälle vuokaan leikkuupinta alaspäin. Kostuta lopulla nesteellä. Peitä kelmulla ja anna makujen tasaantua jääkaapissa yön yli.

Kumoa kakku seuraavana päivänä tarjoilulautaselle ja levitä päälle kermavaahtoa. Pursota kermavaahdolla reunat ja ristikko kakun päälle. Koristele mansikanpuolikkailla ja krokantilla.

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2010.5.2015%2

Hyvää juhannusta kaikille!

 

Viinilasillinen:  Charles Mignon Premium Reserve Rose 1er Cru Brut