010.jpg

LAKRITSIKÄÄRETORTTU

 

kääretorttupohja:

4 kananmunaa

1 1/2 dl sokeria

3/4 dl perunajauhoja

3/4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

 

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset. Levitä leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 225 asteisessa uunissa n. 7 minuuttia ja kumoa leivinpaperille, johon olet ripotellut sokeria. Anna jäähtyä.

 

täyte:

125 g Kick-lakritsitoffeeta paloiteltuna

1 1/2 dl kuohukermaa

1 1/4 dl kuohukermaa vaahdotettuna

 

Laita paloitellut lakritsitoffeet ja kerma (1 1/2 dl) teflonkattilaan. Keitä välillä sekoitellen, kunnes toffeet ovat sulaneet ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos valmiiksi kulhoon, jossa vatkaat sen vaahdoksi. Laita kulho yöksi jääkaappiin, sillä kermaseoksen tulee olla tarpeeksi kylmää, jotta se vaahtoutuu.

Vatkaa kerma (1 1/4 dl) vaahdoksi ja sen jälkeen vatkaa jäähtynyt lakritsi-kermaseos vaahdoksi. Sekoita vaahdot keskenään. 

Levitä jäähtyneelle kääretorttupohjalle lakritsivaahto ja kääri sitten rullaksi.