KARAMELLISOITU RAPARPERIPIIRAKKA
pohja:
100 g pehmeää voita
1 dl mantelijauhetta
2 dl vehnäjauhoja
1/4 dl fariinisokeria
1/2 tl leivinjauhetta
2 rkl vettä
täyte:
1 prk (250 g) mascarpone-juustoa
1/2 dl fariinisokeria
1 kananmuna
karamellisoitu raparperi:
200 g raparperia, leikkaa sopivan pituisiksi, jotta saat ne vuokaan poikittain vieri viereen
2 rkl voita
1 dl fariinisokeria
2 rkl mantelilikööriä (Disaronno)
siirappi raparperien päälle:
raparperien paistoliemi
2 rkl fariinisokeria
1 rkl mantelilikööriä
Nypi voi ja kuivat ainekset murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan ja pistele haarukalla. Esipaista pohjaa 225 asteisessa uunissa 10 minuuttia.
Laita pannulle voi ja fariinisokeri ja kuumenna, kunnes seos sulaa. Lisää raparperit sekä likööri ja paista hetki. Raparperi saa hiukan pehmetä muttei hajota. Nosta raparperit pois pannulta esim. grillipihtien avulla ja lisää pannulle vielä 2 rkl fariinisokeria ja 1 rkl mantelilikööriä ja kuumenna hetki, kunnes fariinisokeri on sulanut ja seos alkaa karamellisoitua.
Sekoita mascarponen joukkoon fariinisokeri ja kananmuna ja kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Asettele päälle karamellisoidut raparperit ja valuta päälle siirappi.
Kypsennä vielä 225 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Tarjoile esim. vaniljajäätelön kera.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.