POHJA:
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
kostutus:
4 dl sitruunalimsaa (Sprite)
täyte:
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
200 g appelsiinituorejuustoa
1 l tuoreita mansikoita
koristeluun:
5 dl kuohukermaa
1-2 rkl tomusokeria
oranssia pastaväriä
marsipaania
KAKKUKUVA: Kauli marsipaani ohueksi levyksi ja leikkaa siitä kakkuvuokaa muottina käyttäen kakkuvuoan pohjan muotoinen levy. Maalaa siihen pastaväreillä haluamasi kuva. Tämän voit tehdä jo useita päiviä aikaisemmin niin kakun koristeluvaiheessa säästyy aikaa.
Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään, siivilöi vaahdon joukkoon ja kääntele varovasti sekaisin. Kaada taikina kahteen voideltuun vuokaan (halkaisija 20 cm) ja paista 175 asteisessa uunissa n. 40 minuuttia Jos pohja näyttää tummuvan liikaa, laita päälle leivinpaperi. Pohja kannattaa paistaa päivää ennen täyttämistä, niin se ei murene niin paljon leikattaessa.
Perkaa ja paloittele mansikat. Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon appelsiinituorejuusto.
Vuoraa kelmulla vuoka, jossa paistoit kakun. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja laita kakun päällimmäiseksi tuleva levy vuokaan leikkuupinta ylöspäin. Kostuta kolmasosalla nesteestä.
Levitä päälle puolet kerma-tuorejuustoseoksesta ja ripottele päälle puolet mansikanpaloista. Nosta keskimmäinen kakkulevy päälle ja kostuta sekin kolmasosalla nesteestä. Levitä päälle loput täytteestä ja ripottele päälle loput mansikanpalat. Kostuta viimeisen kakkulevyn leikkuupintaa hiukan nesteellä ja nosta sitten täytteen päälle vuokaan leikkuupinta alaspäin. Kostuta lopulla nesteellä. Peitä kelmulla ja anna makujen tasaantua jääkaapissa yön yli.
Kumoa kakku seuraavana päivänä tarjoilulautaselle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se maun mukaan tomusokerilla ja värjää osanssilla pastavärillä.
Levitä kakun päälle ohut kerros kermavaahtoa. Aseta päälle marsipaanilevy, jolle on maalattu Herra Hevisauruksen kuva.
Pursota kermavaahdolla reunoille "liekit" lehtityllalla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.