GRILLIVARTAAT
2 naudan ulkofileepihviä (yhteensä n. 400 g)
2 keltaista paprikaa
1 pienehkö kesäkurpitsa
1 rs miniluumutomaatteja
1 nippu pieniä punasipuleita
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
glaseeraus:
4 rkl viskiä
4 rkl oliiviöljyä
4 rkl juoksevaa hunajaa
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 tl Nomu BBQ Rub-mausteseosta
1 tl savustettua paprikajauhetta
n. 1/2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
Sekoita glaseerauskastikkeen ainekset keskenään.
Paloittele kasvikset ja nuiji pihvit kevyesti. Pyöräytä pihven pintaan suolaa ja mustapippuria myllystä. Leikkaa pihvit pitkittäin kahtia. Pujota lihasuikaleet kasvisten kanssa grillivartaisiin.
Sivele kasvikset ja lihat kauttaaltaan glaseerauskastikkeella ja anna maustua huoneenlämmössä vähintään puoli tuntia, mielellään vähän kauemminkin. Tässä vaiheessa marinadia kannattaa kuitenkin laittaa maltillisesti, sillä se palaa helposti grillissä.
Grillaa vartaat kypsiksi ja sivele vartaisiin loppu glaseerauskastike.
TÄYTETYT HERKKUSIENET
12 grilliherkkusientä
1 pkt paprika-chili savujuustoa
1 iso pkt ( 340 g) Amerikan pekonia
Poista sienistä jalka ja täytä kuoppa juustolla. Kääri sienet pekoniin, pekonin päät kannattaa kiinnittää cocktailtikulla.
Grillaa sieniä ensin kovalla lämmöllä juustolla täytetty puoli alaspäin. Käännä sienet kun pekoni on saanut väriä ja ennenkuin sula juusto ehtii valua pois. Grillaa vielä toiseltakin puolelta, kunnes pekoni on saanut sopivasti väriä.
Viinilasillinen: Ravenswood Sonoma County Zinfandel
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.