Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2028.5.2015%2

VALKOSIPULIPERUNANYYTIT

6 Rosamundaa

nokare voita paistamiseen

suolaa myllystä

valkopippuria myllystä

2 valkosipulinkynttä pieneksi silputtuna

 

Kuori perunat ja halkaise ne poikittain. Leikkaa n. 1/2 cm paksuiksi viipaleiksi. Paista viipaleisiin voissa pannulla kaunis väri. Lisää valkosipuli ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Sekoita hyvin. Jaa sitten perunaviipaleet 3 foliopalan keskelle, nosta reunat ja painele tiiviiksi nyyteiksi. Kypsennä grillissä n. 20-25 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.

 

 

PARSAT

nippu parsaa

Amerikan pekonia

 

Voit halutessasi kuoria parsat. Kiedo 2-3 parsaa yhteen pekoniviipaleella ja grillaa kypsiksi.

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2028.5.2015%2

PUNAVIINIKASTIKE

(2-3 hengelle)

 nokare voita

1 pieni punasipuli silputtuna

2 dl täyteläistä punaviiniä

1 dl Demi Glace-kastikepohjaa

1 tumma fondikuutio

1 tl mustapippurirouhetta

1 laakerin lehti

2 rkl ruokosokerisiirappia (Cane Syrup)

1 tl suolaa

1 rkl tummaa balsamicoa

 

Silppua punasipuli ja kuullota sitä hetki voissa, jotta se pehmenee.
Lisää punaviini ja kiehauta.
Mittaa loput ainekset kattilaan ja keitä puolisen tuntia. 
Siivilöi puhtaaseen kattilaan (mielellään teflonpintaiseen) ja suurusta.

suurus:

1/2 dl kylmää vettä + 1 rkl maissijauhoja

 

Lisää suurus siivilöityyn kastikkeeseen ja keitä pari minuuttia. Lisää nokare voita ja sekoita se joukkoon.

 

 

KOKONAISENA GRILLATTU PEURAN ULKOFILEE

1 peuran ulkofilee

oliiviöljyä

gourmetsuolaa

mustapippuria myllystä

 

Ota filee hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Sivele fileen pinta kauttaaltaan öljyllä ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna grilli mahdollisimman kuumaksi ja paista filee joka puolelta. Kääri filee folioon ja anna vetäytyä 15 minuuttia ennen leikkaamista.

HUOM! Filee on varsin pienikokoinen ja jos et halua että filee on läpikypsä, niin fileeseen pitää paistaa mahdollisimman kuumassa grillissä ja mahdollisimman nopeasti väri pintaan. Meidän fileemme oli tällä kertaa aavistuksen liian kauan grillissä, olisin halunnut että se jää hieman punertavammaksi sisältä.

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2028.5.2015%2

Viinilasillinen: Zenato Ripassa Valpolicella Superiore