Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2014.6.2015%2

GRILLATUT BROILERLFILEET

1 pkt broilerin ohutleikkeitä

 

marinadi:
2 rkl hunajasinappia (esim. Dijon)
3 rkl Cane Syrup-ruokosokerisiirappia
4 rkl oliiviöljyä
4 rkl kuivaa valkoviiniä
2 valkosipulinkynttä puristettuna
1 tl savustettua paprikajauhetta
1 tl mustapippurirouhetta
1 tl roseepippurirouhetta
1 tl suolaa
1/2 tl chilijauhetta
 


Anna broilerfileiden marinoitua yön yli. Pyyhi ylimääräinen marinadi talouspaperilla ja grillaa fileet kypsiksi. Laita kypsien broilerfileiden päälle viipaleet BBQ-viskivoita.

 

BBQ-VISKIVOI

150 g pehmeää voita

2 cl viskiä

1 rkl Nomu BBQ Rub-mausteseosta

1 valkosipulinkynsi silputtuna

 

Sekoita muut ainekset pehmeän voin joukkoon. Kääri pötköksi leivinpaperin avulla ja laita jääkaappiin kovettumaan. Leikkaa voista viipaleita kuumien pihvien päälle.

 

 

BBQ-LOHKOPERUNAT

5 Rosamundaa

1/2 dl oliiviöljyä

1 tl Nomu BBQ Rub-mausteseosta

2 tl gourmetsuolaa

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

 

Pese perunat huolellisesti juuresharjalla. Kuivaa perunat talouspaperilla ja leikkaa ne 6-8 osaan lohkoiksi perunoiden koosta riippuen. Sekoita oliiviöljy ja kaikki mausteet kulhossa ja lisää perunalohkot joukkoon. Kääntele huolellisesti sekaisin, jotta perunat maustuvat kauttaaltaan. Kypsennä 225 asteisessa uunissa puolisen tuntia.

 

 

TÄYTETYT JALAPENOT

6 tuoretta jalapenoa
1/2 pkt Koskenlaskija Paprika tai Koskenlaskija Sipuli-ruohosipuli
1 pkt (170 g) Amerikan pekonia

 


Halkaise jalapenot ja poista siemenet ja kalvot. Täytä jalapenonpuolikkaat sulatejuustolla ja kietaise ympärille pekonisiivu. 

Grillaa täydellä teholla ensin täytepuoli ritilää vasten, kunnes pekoni saa hiukan väriä.

Käännä sitten jalapenot ennenkuin juusto ehtii sulaa ja grillaa kypsiksi.

 

Viinilasillinen: Footmark Pinotage