Ruokia%20ja%20leivonnaisia%202.6.2015%20

CHILILOHI

n. 600 g kirjolohifilee 

suolaa myllystä

 

kastike:

2 valkosipulin kynttä hienonnettuna 

1 dl makeaa soijaa (Ketjap Manis)

1 dl vettä

1/2 dl Miriniä

1 dl fariinisokeria

2 rkl inkiväärimurskaa

1 tl korianterijauhetta

1 tl juustokuminaa

mustapippuria myllystä

 

suurus: 

1/4 dl maissijauhoa (Maizena)

 3/4 dl vettä

 

kypsän lohen pinnalle:

tuoretta chiliä viipaloituna 

kevätsipulia silputtuna 

 

Nypi ruodot pois ja pyöräytä pintaan hiukan suolaa myllystä. Vedä fileeseen veitsellä muutama viilto lähes nahkaan asti, jotta lohi saa kunnolla makua kastikkeesta. 

Laita kastikkeen ainekset pannulle suurusta lukuunottamatta ja keitä miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia. Suurusta ja kiehauta.

Laita filee vuokaan ja valuta päälle kastike. Kypsennä 225 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes lohi on kypsä, valele fileetä kastikkeella muutaman kerran kypsennyksen aikana.

Valele kypsä filee vielä kasikkeella ja koristele tuoreella chilillä, kevätsipulilla ja avokadolla. Tarjoa kookosriisin kera.

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%202.6.2015%20

KOOKOSRIISI

2 dl basmatiriisiä 

1 tl suolaa 

2 dl kookoskermaa

3 dl vettä

 

 

Mittaa ainekset kattilaan, sekoita, laita kansi päälle ja levy täysille. Kun seos kiehahtaa, pienennä lämpö ykköselle, sekoita ja jätä kansi raolleen. Sekoita muutaman kerran keittämisen aikana. Riisi on valmista kun kaikki neste on imeytynyt.

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%202.6.2015%20

 

Viinilasillinen: Cono Sur Bicicleta Riesling