Näissä kakuissa oli täytteenä vadelma- ja valkosuklaamousset.
Nämä kakut siirrettiin tarjoilualustalle vasta juhlapaikalla ja hopea väriset pahviset alustat siistittiin samalla ennen kahvipöytään viemistä.
KAKKUPOHJA:
6 kananmunaa
2 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele varovasti vaahdon sekaan. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Jos pohja näyttää tummuvan liikaa, laita päälle leivinpaperi. Pohja kannattaa paistaa päivää ennen täyttämistä, niin se ei murene niin paljon leikattaessa.
KOSTUTUS:
6 dl maitoa
1 rkl vanilliinisokeria
VADELMAMOUSSE (täytekakun ylempi täytekerros)
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
1 prk maitorahkaa
300 g vadelmia soseutettuna (paseeraa halutessasi siivilän läpi)
2 tl vaniljasokeria
n. 1/2 dl sokeria (maun mukaan)
tilkka kiehuvan kuumaa vettä
VALKOSUKLAAMOUSSE (täytekakun alempi täytekerros)
5 liivatelehteä
2 1/2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
2 kananmunan keltuaista
1/2 dl sokeria
1/2 dl kiehuvan kuumaa vettä
200 g valkosuklaata sulatettuna
2 kananmunan valkuaista vaahdotettuna
Vuoraa kelmulla vuoka, jossa paistoit kakun. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja laita kakun päällimmäiseksi tuleva levy vuokaan leikkuupinta ylöspäin. Kostuta kolmasosalla nesteestä.
Tee vadelmatäyte: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita rahka ja vadelmasose kermavaahdon joukkoon ja lisää sokeria maun mukaan.
Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Vatkaa seos ohuena nauhana täytteen joukkoon.
Levitä vuokaan kakkupohjan päälle vadelmatäyte, nosta keskimmäinen kakkulevy päälle ja kostuta sekin kolmasosalla nesteestä.
Tee valkosuklaatäyte: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi ja sekoita kermavaahdon joukkoon. Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Vatkaa seos ohuena nauhana kerma-keltuaisvaahdon joukkoon. Sulata valkosuklaa sulatusteholla mikrossa ja sekoita se täytteen joukkoon. Kääntele lopuksi varovasti joukkoon valkuaisvaahto.
Levitä vuokaan kakkupohjan päälle valkosuklaatäyte. Kostuta viimeisen kakkulevyn leikkuupintaa hiukan nesteellä ja nosta sitten täytteen päälle vuokaan leikkuupinta alaspäin. Kostuta lopulla nesteellä. Peitä kelmulla ja anna täytteiden hyytyä yön yli jääkaapissa.
KAKUN PINNALLE ENNEN KUORRUTUSTA:
ohut kerros kermavaahtoa (vaahdotin 2 dl kuohukermaa ja levitin sen tasaisesti kakun pinnalle)
KUORRUTUS JA KORISTELU YHTEEN KAKKUUN
3 pkt valkoista vaahtokarkkimassaa
2 pkt mustaa vaahtokarkkimassaa
1 pkt pinkkiä vaahtokarkkimassaa
1 pkt vihreää vaahtokarkkimassaa
pala keltaista vaahtokarkkimassaa
kullanväristä kimallesprayta
helmiäissprayta
Koristeita kuivumassa.
Näissä kakuissa oli cappuccino-mansikkatäyte.
CAPPUCCINO-MANSIKKATÄYTE
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
1 prk mascarpone-juustoa
1 dl cappuccino-jauhetta
sokeria maun mukaan
1 l tuoreita mansikoita paloiteltuna
Sekoita kermavaahdon joukkoon mascarpone ja mausta cappuccino-jauheella ja lisää sokeria maun mukaan.
Vuoraa kelmulla vuoka, jossa paistoit kakun. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja laita kakun päällimmäiseksi tuleva levy vuokaan leikkuupinta ylöspäin. Kostuta kolmasosalla nesteestä.
Levitä päälle puolet täytteestä ja nosta keskimmäinen kakkulevy päälle ja kostuta sekin kolmasosalla nesteestä. Levitä päälle loput täytteestä. Kostuta viimeisen kakkulevyn leikkuupintaa hiukan nesteellä ja nosta sitten täytteen päälle vuokaan leikkuupinta alaspäin. Kostuta lopulla nesteellä. Peitä kelmulla ja anna makujen tasaantua yön yli jääkaapissa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.