P1150689.jpg

VIHREÄ PARSAKEITTO

 

1 valkosipulin kynsi

2 salottisipulia

1-2 rkl voita

500 g vihreää parsaa

1 1/2 dl kuivaa valkoviiniä

1 kasvisliemikuutio

2 dl kuohukermaa

2-3 dl vettä

1 pkt Koskenlaskija sipuli-ruohosipuli

mustapippuria myllystä

1/2 tl suolaa

 

Kuori ja silppua sipulit, kuullota hetki voissa kattilassa. Halutessasi voit kuoria parsat nupun alapuolelta, leikkaa parsat 2-3 osaan. Lisää parsat kattilaan ja kuullota vielä hetki. Lisää valkoviini ja kiehauta. Lisää kasvisliemikuutio, kerma ja vesi ja keitä kunnes parsat ovat pehmeitä (n. 15 min). Lisää Koskenlaskija ja soseuta keitto. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja kiehauta. Ohenna keittoa lorauksella kermaa, jos tuntuu liian paksulta. Koristeena pari keitettyä vihreän parsan nuppua. Keiton päälle voi murustella koristeeksi myös rapeaksi paistettua pekonia.

 

Viinilasillinen:  Louis Picamelot Chardonnay Brut