Tomaattinen%20jauheliha-spagettivuoka%20

TOMAATTINEN JAUHELIHA-SPAGETTIVUOKA

 

loraus oliiviöljyä 

2 sipulia silputtuna

4 valkosipulin kynttä silputtuna

2 sellerin vartta silputtuna

3 pientä porkkanaa silputtuna

400 g naudan paistijauhelihaa

2 dl täyteläistä punaviiniä

3 prk (á 70 g) tomaattipyreetä

1 prk hyvää tomaattimurskaa

1 dl (1/2 prk) Demi Glace

1 tumma fondikuutio

1 rkl oreganoa

1 tl suolaa

1 rkl ruokokidesokeria

1 tl mustapippurirouhetta

1/2 tl chilijauhetta

1 laakerinlehti

 

lisäksi: 

1 pss ( 350 g) pätkäspagettia (keitä pakkauksen ohjeen mukaan)

 

pinnalle:

4-5 tomaattia viipaloituna

150 g juustoraastetta  (emmental-mozzarella)

 

Kuullota silputtuja porkkanoita, sellerinvarsia ja sipuleita öljytilkassa, kunnes ne vähän pehmenevät ja siirrä ne lautaselle odottamaan. Paista jauheliha pannulla omassa rasvassaan. Lisää kasvikset takaisin pannulle, kaada sekaan punaviini ja anna kiehahtaa. Lisää loput ainekset ja anna kiehua hiljalleen kannen alla vähintään tunti. 

Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan öljytilkalla ja suolalla maustetussa vedessä.

Valuta pasta siivilässä ja kaada se voideltuun uunivuokaan. 

Poista kastikkeesta laakerinlehti ja kaada kastike pastan joukkoon. Kääntele pasta ja kastike hyvin sekaisin ja tasoittele pinta. Viipaloi tomaatit ja asettele viipaleet vuokaan vierekkäin. Ripottele pinnalle juustoraaste ja kypsennä 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia, kunnes juusto on saanut väriä.

Tomaattinen%20jauheliha-spagettivuoka%20