GRAHAMSÄMPYLÄT
12 kpl
50 g hiivaa
5 dl lämmintä vettä
1/2 rkl suolaa
2 rkl siirappia
1/2 dl öljyä
2 dl grahamjauhoja
n. 8 dl sämpyläjauhoja
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola, siirappi ja öljy. Lisää sitten grahamjauhot ja 3 dl sämpyläjauhoja ja vaivaa ainekset sekaisin. Lisää loput jauhot desi kerrallaan ettei taikinasta tule liian kovaa. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja anna kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi. Kumoa kohonnut taikina jauhetulle pöydälle ja vaivaa se kimmoisaksi. Jaa taikina 12 osaan ja pyörittele sämpylöiksi. Anna kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä. Paista sämpylät 225 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.