P1150717.jpg

RAPARPERI-KEIKAUSKAKKU

vuoan pohjalle:

50 g voita sulatettuna
3 dl fariinisokeria
n. 500 g raparperia

 

taikina:

3 3/4 dl vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

3 tl vaniljasokeria

2 1/4 dl sokeria

1 1/2 dl kuohukermaa

1 iso tai 2 pientä kananmunaa

150 g voita sulatettuna

 

 

Sulata voi ja kaada kakkuvuokaan (halk. 20 cm). Lisää fariinisokeri ja sekoita. 

Puhdista raparperit ja kuori ne tarvittaessa. Paloittele varret pieniksi ja ripottele palat vuokaan fariinisokerin päälle.

 

Tee taikina: 

Sekoita kuivat ainekset keskenään, lisää loput ainekset ja sekoita taikina puuhaarukalla. Levitä taikina vuokaan raparperipalojen päälle. 

Kypsennä 225 asteisessa uunissa puolisen tuntia.

 

HUOM! Kumoa kakku tarjoilulautaselle vasta sitten kun se on täysin jäähtynyt!

 

Tarjoile vaniljajäätelön kera.

 

Ideakeittiö