PORTVIINIKASTIKE
(2-3 hengelle)
nokare voita
1 pieni punasipuli silputtuna
2 dl portviiniä
1 dl Demi Glace-kastikepohjaa
1 tumma fondikuutio
1 tl mustapippurirouhetta
1 laakerin lehti
2 rkl balsamicosiirappia
1 tl suolaa
Silppua punasipuli ja kuullota sitä hetki voissa, jotta se pehmenee.
Lisää portviini ja kiehauta.
Mittaa loput ainekset kattilaan ja keitä puolisen tuntia.
Siivilöi puhtaaseen kattilaan ja suurusta.
suurus:
1/2 dl kylmää vettä + 1 rkl maissijauhoja
Lisää suurus siivilöityyn kastikkeeseen ja keitä pari minuuttia. Lisää nokare voita ja sekoita se joukkoon.
MAALAISRANSKALAISET
n. 1 litra rypsiöljyä
5 Rosamundaa
suolaa myllystä
Laita öljy uppopaistamiseen tarkoitettuun kattilaan ja kuumenna. Pese perunat huolellisesti juuresharjalla ja kuivaa ja lohko ne. Laita perunalohkot metalliseen uppopaistamiseen tarkoitettuun "koriin" ja keitä niitä kuumassa öljyssä n. 15-20 minuuttia, eli lähes kypsiksi, mutta niiden ei kuulu saada väriä vielä tässä vaiheessa. Laita perunat lautaselle talouspaperin päälle ja anna jäähtyä. Tämän vaiheen voi tehdä jo hyvissä ajoin etukäteen.
Kypsennä esikypsennetyt perunat kauniin kullanruskeiksi, tähän menee n. 5-10 minuuttia. Mausta valmiit perunat suolalla.
PARSAT
nippu parsaa
1 pkt Amerikan pekonia
Voit halutessasi kuoria parsat. Kiedo 2-3 parsaa yhteen pekoniviipaleella ja grillaa kypsiksi.
Pyöräytä pihvien molemmille puolille suolaa myllystä. Paista pihvit voissa pannulla.
Viinilasillinen: Quinta das Setencostas, oli todella hyvä viini ja varsin edullinen =)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.