Tomahawk Limousin, paistettua kesäkurpitsaa, uunissa paahdettua munakoisoa ja pekoniin kiedottua parsaa.
1 naudan Tomahawk Limousin-pihvi (n. 700-800 g)
marinadi:
2 rkl hunajasinappia
2 rkl tomaattipyreetä
3 rkl muscovadosiirappia
4 rkl oliiviöljyä
4 rkl punaviiniä
2 valkosipulinkynttä silputtuna
2 tl paprikajauhetta
2 tl pippurisekoitusta
1 tl suolaa
1/2 tl chilijauhetta
Sekoita marinadin ainekset kannellisessa astiassa. Kääntele liha kauttaaltaan marinadissa, laita kansi päälle ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään vuorokausi.
Ota liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön.
Paista parilapannulla molemmin puolin, laita sitten paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan ja liha 200 asteiseen uuniin, kunnes mittari näyttää n. 65 astetta. Tähän meni ehkä n. 10-15 minuuttia.
Kääri liha folioon ja anna vetäytyä 15 minuuttia ennen leikkaamista.
PAISTETTU KESÄKURPITSA
oliiviöljyä tai voita
2 pientä kesäkurpitsaa viipaloituna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
Paista kesäkurpitsaviipaleet kypsiksi öljyssä tai voissa valkosipulin kanssa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoa lihan tai kalan lisukkeena.
UUNISSA PAAHDETTU MUNAKOISO
1 munakoiso
suolaa myllystä
loraus (n. 1-2 rkl) oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
mustapippuria myllystä
Halkaise munakoiso ja pyöräytä leikkuupintaan suolaa myllystä. Anna munakoisonpuolikkaiden "itkeä" puolisen tuntia. Kuivaa nestepisarat pinnasta talouspaperilla. Sekoita hienonnettu valkosipulinkynsi oliiviöljyn joukkoon ja sivele seos munakoisonpuolikkaiden pintaan. Pyöräytä pintaan myös mustapippuria myllystä. Kypsennä 200 asteisessa uunissa leikkuupinta ylöspäin puolisen tuntia. Tarjoile lihan tai kalan lisukkeena.
Kypsennyksen loppuvaiheessa pintaan voisi ripotella myös parmesan-raastetta. Uskon että se antaisi ruoalle hyvän loppusilauksen, täytynee testata ensi kerralla.
PARSAT
nippu parsaa
Amerikan pekonia
Kuori halutessasi parsat nupun alapuolelta. Kiedo pekonilla 2-3 parsaa yhteen ja grillaa, kunnes pekoni on saanut kunnolla väriä.
Viinilasillinen: Torres Celeste Crianza
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.