Elokuu%202011%20001.jpg

MANSIKKAPIIRAS

2 kananmunaa 

3/4 dl sokeria 

3/4 dl vehnäjauhoja 

1/4 dl perunajauhoja 

1/2 tl leivinjauhetta 

 

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään, siivilöi vaahdon joukkoon ja kääntele varovasti sekaisin.  Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Anna pohjan jäähtyä vuoassaan. 

 

kostutus:

2 dl Asti Gancia-kuohuviiniä

 

kakun pinnalle:

2 prk valkosuklaa-limerahkaa 

1 l tuoreita mansikoita puolitettuina

 

Kostuta jäähtynyt pohja kuohuviinillä. Levitä päälle valkosuklaa-limerahka ja asettele päälle puolitetut mansikat.

 

kiille:

2 dl vettä

1 dl hyytelösokeria

 

Kiehauta vesi kattilassa. Lisää hyytelösokeri vähitellen koko ajan hyvin sekoittaen. Kiehauta uudelleen ja anna jäähtyä hieman,  välillä sekoitellen, kunnes liemi paksunee. Levitä liemi lusikalla marjojen päälle, ensin ohuelti ja sitten runsaammin. Tarvittaessa saat hyytelöliemen uudelleen juoksevaksi kuumentamalla.