025.jpg

KAALIKÄÄRYLEET SUPPILOVAHVEROTÄYTTEELLÄ

12-15 kpl


n. 1 1/2 kg:n painoinen valkokaali
vettä
1 tl suolaa/litra vettä

 

Koverra kaalista kanta ja keitä kaalia suolalla mautetussa vedessä 20-30 min, kunnes se tuntuu pehmeältä. Irrota uloimpia lehtiä varovasti. 

 

SUPPILOVAHVEROKASTIKE


voita

1  sipuli silputtuna

1 iso valkosipulinkynsi silputtuna

1 l supilovahveroita silputtuna

3/4 dl kuivaa valkoviiniä

2 dl kuohukermaa

mustapippuria myllystä

timjamia

Falksalt Gourmet-herkkutattisuolaa (myydään Tampereella Keittiöelämää-liikkeessä)

2 rkl sherryä

150 g mozzarellaraastetta

200 g kantarellituorejuustoa

 

päälle: 

1-2 dl kuohukermaa

 

Hauduttele ensin silputtuja sieniä kuivalla pannulla hetki, jotta ylimääräinen neste haihtuu pois. Lisää reilu nokare voita ja silputut sipulit ja paista sekoitellen 5-10 minuuttia. Lisää mausteet sekä viini ja anna kiehahtaa. Lisää kerma ja sherry ja anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla n. 15 min.

 Käännä levy pois päältä, lisää tuorejuusto sekä mozzarellaraaste ja anna niiden sulaa joukkoon välillä sekoitellen.

Levitä kaalin suuret lehdet työlaudalle ja ohenna tarvittaessa lehtiruoteja. Nosta kullekin lehdelle suppilovahverokastiketta ja paketoi ne. Nosta kääryleet vieri viereen voidellulle uunipannulle ja tiputtele päälle muutama nokare voita ja valuta päälle kuohukermaa. Kypsennä 200 asteisessa uunissa vajaa tunti. Tarjoile esim. loimulohen lisukkeena.

 

Vinkki: halutessasi voit lisätä täytteeseen myös rapeaksi paistettua pekonisilppua.