KAALIKÄÄRYLEET SUPPILOVAHVEROTÄYTTEELLÄ
12-15 kpl
n. 1 1/2 kg:n painoinen valkokaali
vettä
1 tl suolaa/litra vettä
Koverra kaalista kanta ja keitä kaalia suolalla mautetussa vedessä 20-30 min, kunnes se tuntuu pehmeältä. Irrota uloimpia lehtiä varovasti.
SUPPILOVAHVEROKASTIKE
voita
1 sipuli silputtuna
1 iso valkosipulinkynsi silputtuna
1 l supilovahveroita silputtuna
3/4 dl kuivaa valkoviiniä
2 dl kuohukermaa
mustapippuria myllystä
timjamia
Falksalt Gourmet-herkkutattisuolaa (myydään Tampereella Keittiöelämää-liikkeessä)
2 rkl sherryä
150 g mozzarellaraastetta
200 g kantarellituorejuustoa
päälle:
1-2 dl kuohukermaa
Hauduttele ensin silputtuja sieniä kuivalla pannulla hetki, jotta ylimääräinen neste haihtuu pois. Lisää reilu nokare voita ja silputut sipulit ja paista sekoitellen 5-10 minuuttia. Lisää mausteet sekä viini ja anna kiehahtaa. Lisää kerma ja sherry ja anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla n. 15 min.
Käännä levy pois päältä, lisää tuorejuusto sekä mozzarellaraaste ja anna niiden sulaa joukkoon välillä sekoitellen.
Levitä kaalin suuret lehdet työlaudalle ja ohenna tarvittaessa lehtiruoteja. Nosta kullekin lehdelle suppilovahverokastiketta ja paketoi ne. Nosta kääryleet vieri viereen voidellulle uunipannulle ja tiputtele päälle muutama nokare voita ja valuta päälle kuohukermaa. Kypsennä 200 asteisessa uunissa vajaa tunti. Tarjoile esim. loimulohen lisukkeena.
Vinkki: halutessasi voit lisätä täytteeseen myös rapeaksi paistettua pekonisilppua.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.