Kakkuja%20ja%20ruokia%20elokuu%202012%20

JUUSTOKAKKU

pohja:

150 g huoneenlämpöistä voita

1/2 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

1 muna

2 rkl vettä

 

täyte:

2 dl kuohukermaa vaahdotettuna

2 prk (á 250 g) Mascarponejuustoa

200 g maitorahkaa

5 munaa

2 dl sokeria

1/2 sitruunan raastettu kuori

1/2 sitruunan mehu

1 tl vaniljajauhetta

 


MANSIKKAKASTIKE:

1 l mansikoita

tomusokeria maun mukaan

 

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla, voitele vuoan reunat. Sekoita pohjan ainekset keskenään ja Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada seos vuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa n. 45 minuuttia, kunnes kakku on saanut kauniin värin. Irrota kakku vuoasta vasta kun se on kokonaan jäähtynyt. Jos avaat kakkuvuoan reunat kun kakku on lämmintä, se halkeaa kahtia.
Tarjoa kakku esim. mansikkakastikkeen kera.

Mansikkakastike: Soseuta mansikat monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Lisää tomusokeria maun mukaan.

012.jpg