ruokia%20ja%20leivonnaisia%20hein%C3%A4k

HYYDYTETTY MANSIKKAKAKKU

 

pohja:

200 g kaurakeksejä 

50 g voita sulatettuna

 

Murskaa kaurakeksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja painele seos lautaselle reunavuoan sisään pohjaksi.

 

 

täyte:

8 liivatelehteä 

4 dl kuohukermaa vaahdotettuna 

2 prk vaniljarahkaa 

1 l mansikoita soseutettuna

n. 1 dl sokeria (maun mukaan)

3/4 dl kiehuvan kuumaa mansikkalikööriä (tai mansikkamehua)

 

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi.

Sekoita rahka ja mansikkasose kermavaahdon joukkoon ja lisää sokeria maun mukaan.

Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan likööriin. Vatkaa seos ohuena nauhana täytteen joukkoon ja kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Tasoita ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.