HYYDYTETTY JOGURTTIKAKKU
pohja:
1 pkt (350 g) tummia vaniljatäytekeksejä (Rainbow)
50 g voita sulatettuna
täyte:
5 liivatelehteä
3 dl kuohukermaa vaahdotettuna
500 g kreikkalaista jogurttia
1 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljajauhetta
3/4 dl sitruunamehua
3 kananmunan valkuaista vaahdotettuna
koristeluun:
mansikoita
vadelmia
pensasmustikoita
50 g valkosuklaata sulatettuna
situunamelissaa
tomusokeria
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Aseta reunavuoka (halk. 22-24 cm) tarjoilulautaselle, murskaa keksit tehosekoittimessa ja sekoita voisula joukkoon. Painele seos reunavuoan sisään kakun pohjaksi.
Vatkaa ensin valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sitten toisessa kulhossa kerma vaahdoksi, näin vispilöitä ei tarvitse pestä välillä.
Sekoita kermavaahdon joukkoon kreikkalainen jogurtti, sokeri ja vaniljajauhe.
Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi, purista liivatteista vesi pois ja liuota liivatteet kuumaan sitruunamehuun. Vatkaa seos ohuena nauhana jogurtti-kermaseoksen joukkoon. Kääntele lopuksi varovasti sekaan valkuaisvaahto. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa mieluiten yön yli tai vähintään 5 tuntia.
Kun kakku on hyytynyt, poista reunavuoka. Koristele kakku tuoreilla marjoilla, sulatetulla valkosuklaalla ja sitruunamelissalla. Siivilöi pinnalle tomusokeria juuri ennen tarjoilua.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.