Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2010.5.2015%2

HYYDYTETTY JOGURTTIKAKKU

 

pohja:

1 pkt (350 g) tummia vaniljatäytekeksejä (Rainbow)

50 g voita sulatettuna

 

täyte:

5 liivatelehteä 

3 dl kuohukermaa vaahdotettuna 

500 g kreikkalaista jogurttia 

1 1/2 dl sokeria 

1 tl vaniljajauhetta 

3/4 dl sitruunamehua 

3 kananmunan valkuaista vaahdotettuna 

 

koristeluun:

mansikoita

vadelmia

pensasmustikoita 

50 g valkosuklaata sulatettuna

situunamelissaa

tomusokeria

 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Aseta reunavuoka (halk. 22-24 cm) tarjoilulautaselle, murskaa keksit tehosekoittimessa ja sekoita voisula joukkoon. Painele seos reunavuoan sisään kakun pohjaksi.

Vatkaa ensin valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sitten toisessa kulhossa kerma vaahdoksi, näin vispilöitä ei tarvitse pestä välillä.

Sekoita kermavaahdon joukkoon kreikkalainen jogurtti, sokeri ja vaniljajauhe.

Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi, purista liivatteista vesi pois ja liuota liivatteet kuumaan sitruunamehuun. Vatkaa seos ohuena nauhana jogurtti-kermaseoksen joukkoon. Kääntele lopuksi varovasti sekaan valkuaisvaahto. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa mieluiten yön yli tai vähintään 5 tuntia. 

Kun kakku on hyytynyt, poista reunavuoka. Koristele kakku tuoreilla marjoilla, sulatetulla valkosuklaalla ja sitruunamelissalla. Siivilöi pinnalle tomusokeria juuri ennen tarjoilua.

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2010.5.2015%2