Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2014.5.2015%2

Punaviinissä haudutetut makeat punasipulirenkaat olivat loistava yhdistelmä Aura-juuston kanssa. Suosittelen kokeilemaan esim. juustotarjottimelle =).

 

HAMPURILAISSÄMPYLÄT

8 kpl 

 

n. 10 dl sämpyläjauhoja (tai hiukan enemmän jos taikina vaikuttaa liian löysältä)

1 pss kuivahiivaa

2 tl suolaa

1/2 dl sokeria

2 1/2 dl vettä

1/2 dl täysmaitoa

60 g voita sulatettuna

1 kananmuna

 

pinnalle:

1 kananmuna,  vatkaa rakenne rikki

seesamin siemeniä

 

Mittaa monitoimikoneen kulhoon 6 dl sämpyläjauhoja, kuivahiiva, suola ja sokeri. Käynnistä kone ja anna käydä niin kauan kunnes ainekset ovat hyvin sekaisin. 

Lämmitä vesi ja maito n. 40-45 asteiseksi, eli se saa olla selvästi kädenlämpöä lämpimämpää jotta kuivahiiva alkaa toimia. Sekoita neste kuivien aineiden joukkoon. Lisää joukkoon voisula ja kananmuna ja vaivaa sekaisin. Lisää loput sämpyläjauhot desi-pari kerrallaan. Kaikkia jauhoja ei kannata lisätä kerralla, ettei taikinasta tule liian kovaa. Vaivaa taikina kimmoisaksi, ripottele pinnalle hieman jauhoja ja peitä liinalla. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. 

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa kimmoisaksi. Jaa taikina 8 osaan ja pyöritä osat pulliksi. Anna kohota vielä pellillä liinan alla 30-60 minuuttia. 

Vatkaa kananmunan rakenne rikki ja voitele sämpylät. Ripottele pinnalle seesamin siemeniä. 

Paista 200 asteisessa uunissa noin  20 minuuttia. 

Anna jäähtyä hetki ennen kuin halkaiset sämpylät.

 

 

PIHVIT:

(4 kpl)

1 sipuli silputtuna 

1 valkosipulinkynsi silputtuna 

voita

500 g hirven jauhelihaa

1 tl suolaa

1 tl mustapippurirouhetta

1 kananmuna

 

liekitykseen:

8 cl viskiä

 

liekitettyjen pihvien päälle:

1 pkt (170 g) Aura-juustoa, leikkaa neljäksi viipaleeksi

 

 

Kuullota sipulisilput pehmeäksi voissa.

Sekoita ainekset keskenään ja muovaile kostutetuin käsin massasta neljä pihviä. Kuumenna valurautapannu ja paista voissa molemmin puolin, kaksi pihviä kerrallaan. Käännä pihvit, kun paistopinta on saanut hyvin väriä.

Kun toinenkin puoli on paistunut, lorauta pannuun 4 cl viskiä ja tuikkaa se palamaan.

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2014.5.2015%2

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2014.5.2015%2

Liekit ehtivät juuri sammua, kun olin ottamassa kuvaa...

Kun liekki on sammunut, aseta pihveille viipale Aura-juustoa. Juusto saa vähän lämmetä. 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2014.5.2015%2

Paista ja liekitä samoin myös toiset 2 pihviä.

 

 

PUNAVIINISIPULIT:

3 isoa punasipulia renkaina

3 dl punaviiniä

4-5 rkl muscovadosiirappia 

1/2 tl suolaa

 

Laita sipulirenkaat, punaviini ja 4 rkl muscovadosiirappia kannelliseen, pinnoitettuun kasariin. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes neste on imeytynyt ja sipulit ovat karamellisoituneet. Tähän menee noin 60 minuuttia. Mausta suolalla, maista ja lisää vielä 1 rkl siirappia tarvittaessa.

 

LISÄKSI:

Hellmann's valkosipulimajoneesia

rapeaksi paistettuja pekonisiivuja

 

Kokoa burgerit:

Halkaise sämpylät ja paista leikkuupinta voissa parilapannulla.

Laita sämpylän pohjapuolelle haluamasi määrä valkosipulimajoneesia ja nosta Aura-juustolla kuorrutettu pihvi päälle.

Laita Aura-juuston päälle punaviinissä haudutettua sipulia ja 2 viipaletta rapeaksi paistettua pekonia ja nosta sämpylän kansiosa päälle. 

Tarjoile hyvän punaviinin kera.

 

 

Viinilasillinen: Dimension Shiraz Malbec, oli todella hyvä viini =).

 

Ideakeittiö