P1150762.jpg

GRILLATUT KARITSAN SISÄFILEET

n. 300 g karitsan sisäfileitä

 

marinadi:

4 rkl oliiviöljyä

1 dl punaviiniä

3 rkl Cane Syrup-ruokosokerisiirappia

2 valkosipulinkynttä puristettuna

1 tl mustapippurirouhetta

2 tl viherpippurirouhetta

1 tl suolaa

muutama oksa tuoretta rosmariinia

muutama oksa tuoretta timjamia

 

Sekoita marinadin ainekset kannellisessa kulhossa. Kääntele sekaan karitsanfileet ja anna marinoitua jääkaapissa yön yli. 

Ota fileet hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen grillaamista.

 

MUSTATORVISIENIRISOTTO

1 dl kuivattuja mustatorvisieniä

2 dl vettä

1 sipuli

2 valkosipulin kynttä

voita

loraus oliiviöljyä

ripaus Falksalt Gourmet herkkutattisuolaa

1-2 tl kuivattua timjamia

3 dl risottoriisiä

2 dl kuivaa valkoviiniä

7 dl vettä

2 kasvisliemikuutiota

2 dl parmesaaniraastetta

2 rkl puolikuivaa sherryä

nokare voita

mustapippuria

 

Murskaa sienet ja laita likoamaan pariksi tunniksi 2 dl:aan vettä. HUOM! Älä heitä sienten liotusvettä pois, se käytetään risoton liemenä!

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Keitä esim. vedenkeittimellä 7 dl vettä ja sekoita siihen fondi ja suenten liotusvesi. Laita silputut sienet kuivaan pinnoitettuun kasariin (mulla sellainen paistinpannutyyppinen, jossa on korkeat reunat ja kansi). Lisää pannulle reilu nokare voita ja silputut sipulit sekä liotettu sienisilppu, josta on puristettu vesi pois. Paista viitisen minuuttia. Lisää loraus oliiviöljyä ja riisit. Kuullota sekoitellen hetki, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi.  Kaada sekaan valkoviini ja anna kiehua, kunnes lähes kaikki viini on imeytynyt riisiin.
Ala sitten lisätä kuumaa kasvislientä riisin sekaan desi tai pari kerrallaan. Hämmennä risottoa koko ajan. Tämä vaihe kestää noin parikymmentä minuuttia, eli niin kauan kunnes riisi alkaa olla kypsää (jätä kuitenkin hieman purutuntumaa) ja risoton rakenne kermainen ja valuva. Lisää lopuksi vielä sherry.
Lisää risottoon lopuksi reilusti parmesaaniraastetta, mustapippuria myllystä ja nokare voita. Anna risoton maustua pari minuuttia kannen alla (älä jätä tätä vaihetta väliin!).
Tarjoa risotto heti parmesanraasteen kera.

 

Viinilasillinen: Amalaya