Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2016.5.2015%2

GRILLATUT KARITSAN SISÄFILEET 

 

1 pkt (n. 300 g) karitsan sisäfileitä 

 

marinadi:

4 rkl oliiviöljyä

4 rkl punaviiniä

3 rkl muscovadosiirappia

2 valkosipulinkynttä silputtuna 

1 tl mustapippurirouhetta

1 tl suolaa

1 tl espressojauhetta 

 

Sekoita marinadin ainekset kannellisessa kulhossa. Kääntele sekaan karitsanfileet ja anna marinoitua jääkaapissa yön yli. 

Ota fileet hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen grillaamista.

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2016.5.2015%2

 

MOKKAKASTIKE

1/2 punasipulia silputtuna 

nokare voita 

2 dl punaviiniä

1 dl Demi Glace

1 rkl muscovadosiirappia

1 laakerinlehti 

2 palaa tummaa (70%) suklaata 

1 tl espressojauhetta 

1 tumma fondikuutio  

1/2 tl suolaa

mustapippuria myllystä 

 

Kuullota punasipulisilppua hetki voissa, jotta se pehmenee.
Lisää punaviini, Demi Glace, muscovadosiirappi ja laakerinlehti. Keitä miedolla lämmöllä kunnes jäljellä on non puolet, tähän meni puolisen tuntia. Siivilöi puhtaaseen kattilaan. 
Lisää loput ainekset kattilaan ja kiehauta.

 

VALKOSIPULIPERUNANYYTIT

6 Rosamundaa

nokare voita paistamiseen

suolaa myllystä

valkopippuria myllystä

2 valkosipulinkynttä pieneksi silputtuna

 

Kuori perunat ja halkaise ne poikittain. Leikkaa n. 1/2 cm paksuiksi viipaleiksi. Paista viipaleisiin voissa pannulla kaunis väri. Lisää valkosipuli ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Sekoita hyvin. Jaa sitten perunaviipaleet 3 foliopalan keskelle, nosta reunat ja painele tiiviiksi nyyteiksi. Kypsennä grillissä n. 20-25 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2016.5.2015%2

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2016.5.2015%2

 

Viinilasillinen: Cafe Culture Mocha Pinotage