TZATZIKI
200 g kreikkalaista jogurttia
1 iso valkosipulinkynsi puristettuna
1 tl suolaa
2 tl sokeria
mustapippuria myllystä
1 tl oliiviöljyä
1 kurkku raastettuna
tuoretta minttua silputtuna
Raasta kurkku ja laita raaste siivilään kulhon päälle. Pyöräytä päälle vähän suolaa myllystä. Hölskyttele siivilää hiukan jotta suola leviää tasaisesti. Anna raasteen "itkeä" siivilässä puolisen tuntia.
Sekoita jogurtin joukkoon mausteet, valutettu kurkkuraaste ja silputtu minttu. Anna makujen tasaantua jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
LAMMASKEBAKOT
1 sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä silputtuna
loraus oliiviöljyä
500 g karitsanjauhelihaa
1 tl timjamia
1 tl oreganoa
1 tl suolaa
1 tl mustapippurirouhetta
1 kananmuna
Kuullota sipulisilput öljyssä pehmeiksi. Vaivaa mureketaikinan ainekset sekaisin ja jaa taikina 6 osaan. Pyörittele osat pötkylöiksi grillivartaisiin. Kypsennä vartaat 225 asteisessa uunissa n. 25 minuuttia. Tarjoa esim. tzatzikin ja lohkoperunoiden kanssa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.