P1150787.jpg

TOMAATTINEN JAUHELIHA-PERUNAVUOKA

jauhelihakastike:

1 sipuli silputtuna

3-4 valkosipulin kynttä silputtuna

loraus oliiviöljyä

400 g naudan paistijauhelihaa

2 dl täyteläistä punaviiniä

3 prk tomaattipyreetä

1 prk hyvää tomaattimurskaa

1 tumma fondikuutio

1 rkl oreganoa

1 1/2 tl suolaa

1 rkl sokeria

1 1/2 tl mustapippurirouhetta

1 1/2 tl paprikajauhetta

 

lisäksi:

n. 1 kg jauhoisia perunoita (Rosamunda)

150 g mozzarellaraastetta

 

Valmista kastike: kuullota sipulisilput öljyssä. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Lisää punaviini ja anna kiehahtaa. Lisää loput ainekset ja anna kiehua hiljalleem kannen alla n. 45 min.

Kuori ja viipaloi perunat. Voitele uunivuoka kevyesti ja levitä pohjalle reilusti kastiketta. Asettele päälle kerros perunaviipaleita. Levitä päälle kerros kastiketta ja taas kerros  perunaviipaleita. Jatka näin kunnes kastike loppuu. Päällimmäiseksi jää kastikekerros. Ripottele päälle juustoraaste. Kypsennä 200 asteisessa uunissa reilu tunti, kunnes perunat ovat kypsiä. Peitä vuoka leivinpaperilla jos pinta näyttää tummuvan liikaa.

 

Viinilasillinen: Dancing Bull Zinfandel