TOMAATTINEN JAUHELIHA-PERUNAVUOKA
jauhelihakastike:
1 sipuli silputtuna
3-4 valkosipulin kynttä silputtuna
loraus oliiviöljyä
400 g naudan paistijauhelihaa
3 prk tomaattipyreetä
1 prk hyvää tomaattimurskaa
1 tumma fondikuutio
1 rkl oreganoa
1 1/2 tl suolaa
1 rkl sokeria
1 1/2 tl mustapippurirouhetta
1 1/2 tl paprikajauhetta
lisäksi:
n. 1 kg jauhoisia perunoita (Rosamunda)
150 g mozzarellaraastetta
Valmista kastike: kuullota sipulisilput öljyssä. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Lisää punaviini ja anna kiehahtaa. Lisää loput ainekset ja anna kiehua hiljalleem kannen alla n. 45 min.
Kuori ja viipaloi perunat. Voitele uunivuoka kevyesti ja levitä pohjalle reilusti kastiketta. Asettele päälle kerros perunaviipaleita. Levitä päälle kerros kastiketta ja taas kerros perunaviipaleita. Jatka näin kunnes kastike loppuu. Päällimmäiseksi jää kastikekerros. Ripottele päälle juustoraaste. Kypsennä 200 asteisessa uunissa reilu tunti, kunnes perunat ovat kypsiä. Peitä vuoka leivinpaperilla jos pinta näyttää tummuvan liikaa.
Viinilasillinen: Dancing Bull Zinfandel
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.