Tomaatti-vuohenjuustopiirakka%20basilika

TOMAATTI-VUOHENJUUSTOPIIRAKKA BASILIKAÖLJYLLÄ

 

pohja:

100 g pehmeää voita

1 dl perunasosejauhetta

2 dl vehnäjauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

1 dl kylmää vettä

 

Nypi voi ja kuivat ainekset murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi.  Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan ja pistelele haarukalla. Esipaista pohjaa 225 asteisessa uunissa 10 minuuttia. 

 

täyte:

1 pkt (200 g) viipaloitua vuohenjuustoa (President)

1 prk Creme Bonjour Cuisine sipulisekoitus

1 dl parmesan-raastetta

2 kananmunaa

mustapippuria myllystä

 

päälle:

4 tomaattia viipaloituna

suolaa myllystä

mustapippuria myllystä

 

basilikaöljy:

n. 2 rkl oliiviöljyä

1 valkosipulinkynsi puristettuna

kourallinen tuoretta basilikaa

suolaa myllystä

mustapippuria myllystä

 

koristeluun:

tuoretta basilikaa

paahdettuja pinjansiemeniä

 

Murenna vuohenjuusto kulhoon. Sekoita joukkoon fraiche, parmesan, kananmunat ja reilusti mustapippuria myllystä.

Levitä täyte esipaistetun pohjan päälle ja asettele päälle viipaloidut tomaatit.

Pyöräytä päälle suolaa ja mustapippuria myllystä. Laita vuoka takaisin uuniin ja kypsennä n. 25 min.

Valmista sillä välin mausteöljy. Silppua basilika veitsellä ja sekoita puristettu valkosipulinkynsi sekä basilikasilppu öljyn joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Valuta mausteöljy lusikan avulla kypsän piirakan päälle. Koristele paahdetuilla pinjansiemenillä ja tuoreella basilikalla.

 

Ideakeittiö