Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2025.4.2015%2

SIMA

 

8 l vettä

500 g taloussokeria

500 g fariinisokeria

3-4 sitruunaa

1/4 tl tuorehiivaa

 

pulloihin:

1 tl sokeria

rusinoita

 

Kiehauta osa vedestä ja kaada esim. suureen kattilaan sokerien päälle. Jos haluat tummempaa simaa, käytä pelkästään fariinisokeria (1 kg). Lisää loput vedestä. Seoksen tulee olla n. 40 asteista. Liuota hiiva joukkoon. Pese sitruunat huolellisesti, viipaloi ne ja ja lisää kattilaan. Laita kansi päälle ja anna tekeytyä vuorokausi huoneenlämmössä. 

Pullota sima seuraavana päivänä: Laita jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. Älä kierrä pullojen korkkeja kovin tiukkaan, sillä pulloissa saattaa syntyä jonkin verran painetta. 

Laita pullot viikoksi jääkaappiin (tai anna olla 3 vuorokautta huoneenlämmössä). Kun rusinat ovat nousseet pulloissa pintaan, se on yleensä merkki siitä että sima on valmista.

Säilytä sima viileässä ja käytä noin viikon kuluessa.