P1150807.jpg

RIESKARULLAT LOHITÄYTTEELLÄ

rieskat:

(2 pellillistä)

 

5 dl perunasosetta

1 tl suolaa

2 dl hiivaleipäjauhoja

3 dl vehnäjauhoja

 

 

Tähän käy hyvin aterialta tähteeksi jäänyt perunamuusi. Lisää perunasoseeseen suola ja jauhot ja sekoita ainekset nopeasti sekaisin. Jaa taikina kahteen osaan ja taputtele palat käsin pellin kokoisiksi rieskoiksi kahdelle leivinpaperilla vuoratulle pellille. Pistele rieskat haarukalla ja paista 250 asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia. 

 

 

 

täyte:

200 g ruohosipulituorejuustoa

200-300 g creme fraichea

noin 500 g loimulohta

reilusti tillisilppua

sitruunamehua

sitruunapippuria 

(suolaa)

 

 

Sekoita täytteen ainekset keskenään, tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Jaa seos rieskalevyille, levitä tasaiseksi, rullaa ja viipaloi noin 3 sentin paksuisiksi paloiksi. Kiinnitä tarvittaessa palat saumakohdistaan esimerkiksi cocktailtikun avulla.