Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2022.3.2015%2

PEURAWALLENBERG

500g peuran jauhelihaa

1 tl suolaa

1 tl mustapippuria

ripaus muskottia

3 keltuaista

1 1/2 dl kuohukermaa

 

kuorrutus:

n. 1 dl ruiskorppujauhoja

 

paistamiseen: voita

 

Mittaa monitoimikoneen kulhoon jauheliha, suola, mustapippuri ja muskotti ja soseuta leikkuriterällä.. Lisää keltuaiset yksitellen koneen käydessä. Lisää kerma ohuena nauhana ja sekoita koko ajan. Muotoile jauhelihaseoksesta pihvit ja kääntele ne korppujauhoissa. Paista voissa kypsiksi.

 

VALKOSIPULIPERUNAT

6 Rosamundaa

nokare voita paistamiseen

n. 1-2 tl gourmet-suolaa

valkopippuria myllystä

2 valkosipulinkynttä pieneksi silputtuna

 

Kuori perunat ja halkaise ne poikittain. Leikkaa n. 1/2 cm paksuiksi viipaleiksi. Paista viipaleisiin voissa pannulla kaunis väri ja siirrä ne sitten kevyesti voideltuun uunivuokaan. Lisää gourmet-suola, valkopippuri ja valkosipuli. Sekoita hyvin. Kypsennä vielä 225 asteisessa uunissa n. 20-25 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.

 

KASTIKE

1 prk (2 dl) Demi Glacea

2 dl kuohukermaa

1/2 dl konjakilla maustettua pihlajanmarjahyytelöä

2 rkl riistafondia

1/2 dl calvadosta

1 tl viherpippureita rouhittuna

mustapippuria myllystä

2 rkl vehnäjauhoja + tilkka kuohukermaa

 

Sekoita kaikki ainekset kattilassa ja anna kiehua miedolla lämmöllä puolisen tuntia. 

 

Viinilasillinen: Ravenswood Sonoma County Zinfandel