Ruokia%20ja%20leivonnaisia%20huhtikuu%20

PAAHDETTU LOHI

ruodotonta ja nahatonta kirjolohifileetä

hienoa merisuolaa

 

Ripottele teflonpannulle suolaa ja kuumenna. Viipaloi lohifilee ja laita palaset kuumalle pannulle. Paahda molemmilta puolilta kauniin värisiksi.

 

KEITETTY PARSA

nippu parsaa

reilusti suolaa keitinveteen

 

Kuori parsat nupun alapuolelta. Kuumenna kattilallinen vettä kiehuvaksi ja mausta suolalla. Keitä parsoja vedessä n. 4 minuuttia (riippuen kuinka vahvoja parsat ovat), kokeile kypsyyttä tikulla ja keitä vähän kauemmin jos tarve vaatii. Parsat saavat kuitenkin jäädä napakoiksi, al dente.

 

Mimosamunat: (ohje leikattu jostain lehdestä vuosien takaa)

(6 hengelle)

 

6 kananmunaa

2 rkl majoneesia

1 tl väkiviinaetikkaa

1 tl sinappia

1 tl sokeria

ripaus suolaa

 

Keitä kananmunat (8-10 min) ja jäähdytä kylmässä vedessä. Kuori munat ja puolita ne pituussuunnassa. Poista keltuaiset ja hienonna ne kulhossa haarukalla. Sekoita joukkoon loput ainekset ja lusikoi seos munanpuolikkaisiin.

 

Viinilasillinen: Pfaff Pinot Blanc