PAAHDETTU LOHI
ruodotonta ja nahatonta kirjolohifileetä
hienoa merisuolaa
Ripottele teflonpannulle suolaa ja kuumenna. Viipaloi lohifilee ja laita palaset kuumalle pannulle. Paahda molemmilta puolilta kauniin värisiksi.
KEITETTY PARSA
nippu parsaa
reilusti suolaa keitinveteen
Kuori parsat nupun alapuolelta. Kuumenna kattilallinen vettä kiehuvaksi ja mausta suolalla. Keitä parsoja vedessä n. 4 minuuttia (riippuen kuinka vahvoja parsat ovat), kokeile kypsyyttä tikulla ja keitä vähän kauemmin jos tarve vaatii. Parsat saavat kuitenkin jäädä napakoiksi, al dente.
Mimosamunat: (ohje leikattu jostain lehdestä vuosien takaa)
(6 hengelle)
6 kananmunaa
2 rkl majoneesia
1 tl väkiviinaetikkaa
1 tl sinappia
1 tl sokeria
ripaus suolaa
Keitä kananmunat (8-10 min) ja jäähdytä kylmässä vedessä. Kuori munat ja puolita ne pituussuunnassa. Poista keltuaiset ja hienonna ne kulhossa haarukalla. Sekoita joukkoon loput ainekset ja lusikoi seos munanpuolikkaisiin.
Viinilasillinen: Pfaff Pinot Blanc
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.