Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2019.4.2015%2

OSSO BUCCO

2 naudan potkakiekkoa (yhteensä vähän reilu kilo)

suolaa myllystä

mustapippuria myllystä

1 dl vehnäjauhoja

voita

oliiviöljyä

2 sipulia silputtuna

3 isoa valkosipulinkynttä silputtuna

2 sellerin vartta kuutioituna

2 porkkanaa kuutioituna

1 prk Demi Glace

1 prk (70 g) tomaattipyreetä

1 prk hyvää tomaattimurskaa

2 dl kuivaa valkoviiniä

1 Fond du Chef Beef-fondikuutio

1 tl suolaa

1 tl sokeria

1 tl mustapippurirouhetta

1 tl timjamia

1 tl oreganoa

2 laakerinlehteä

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2019.4.2015%2

Leikkaa potkakiekkoja kiertävä kalvo poikki, jotta lihat eivät kipristy. Pyöräytä kiekkojen pintaan suolaa ja mustapippuria myllystä. Kääntele kiekot vehnäjauhoissa ja paista pintaan kaunis väri voin ja oliiviöljyn seoksessa. Siirrä kiekot pataan.  Kuutioi sellerin varret ja porkkanat. Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet karkeaksi silpuksi veitsellä. Kuullota kasviksia voin ja oliiviöljyn seoksessa kunnes ne pehmenevät hieman. Laita kuullotetut kasvikset ja loput ainekset pataan. Kansi päälle ja pata 175 asteiseen uuniin. Kypsennä ruokaa uunissa pari-kolme tuntia, kunnes liha on todella mureaa ja kypsää. Tarjoa risoton kera.

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2019.4.2015%2

 

RISOTTO

1 sipuli silputtuna

2 valkosipulinkynttä silputtuna

loraus oliiviöljyä

3 dl risottoriisiä

2 dl kuivaa valkoviiniä

3 dl osso buccon lientä

6 dl kuumaa vettä

2 dl parmesanraastetta

nokare voita

mustapippuria myllystä

 

tarjoiluun:

parmesanraastetta

 

Valmista risotto kun osso bucco alkaa olla valmista. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Sekoita veden joukkoon osso buccon liemi. Kuumenna sitten pinnoitetussa kasarissa loraus oliiviöljyä ja kuullota sipuleita hetki miedolla lämmöllä. Lisää sitten risottoriisi ja kuullota sekoitellen hetki, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Lisää riisin sekaan sitten valkoviini ja anna kiehua, kunnes viini on haihtunut.

Ala sitten lisätä kuumaa lihalientä riisin sekaan desi tai pari kerrallaan. Hämmennä risottoa koko ajan. Tämä vaihe kestää noin parikymmentä minuuttia, eli niin kauan kunnes riisi alkaa olla kypsää (jätä kuitenkin hieman purutuntumaa) ja risoton rakenne kermainen ja valuva. Lisää lopuksi reilusti parmesanraastetta, mustapippuria myllystä ja nokare voita. Anna risoton maustua pari minuuttia kannen alla (älä jätä tätä vaihetta väliin!).
Tarjoa risotto heti parmesanraasteen ja osso buccon kera.

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2019.4.2015%2

 

Viinilasillinen: Cecilia Beretta Valpolicella Superiore Ripasso

 

Ideakeittiö