Ruokia%20ja%20leivonnaisia%20tammikuu%20

LIHACURRY

n. 1 kg naudan ulkofileetä suikaleina

2 sipulia silputtuna

4 valkosipulinkynttä silputtuna

loraus oliiviöljyä

2 prk (á 70 g) tomaattipyreetä 

2 prk hyvää tomaattimurskaa 

2 rkl punaista currytahnaa

2 tl kurkumaa

1 rkl chilijauhetta

2 tl korianteria

2 tl juustokuminaa

2 tl suolaa

2 tl sokeria

2 tl paprikajauhetta

1 tl mustapippurirouhetta

2 tl garam masalaa

1 rkl limemehua

2 ml kaffirlimetinlehtijauhetta

2 prk (á 2 dl) kookosmaitoa 

 

Leikkaa filee ohuiksi suikaileiksi ja paista öljyssä ja siirrä lautaselle odottamaan. Kuullota sipulisilput öljyssä. Lisää tomaattipyree, tomaattimurska sekä mausteet ja anna kiehua miedolla lämmöllä 30-60 minuuttia, kunnes liha on mureaa ja kypsää. Lisää kookosmaito ja kiehauta. Tarjoa keitetyn basmatiriisin kera.

 

KURKKURAITA
2 dl turkkilaista jogurttia
1 pss Santa Maria Raita Spice Mix
puolikas kurkku raastettuna

Lisukkeena myös keitettyä basmatiriisiä sekä uunituoretta itse leivottua Naan-leipää.
 

NAAN-LEIVÄT
8 kpl

2 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
1/2 dl öljyä
1/2 dl maustamatonta jogurttia
1 kananmuna kevyesti vatkattuna
1 tl leivinjauhetta
n. 6 dl vehnäjauhoja (mulla meni n. 8 dl)
voiteluun sulatettua voita

Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita hyvin. Lisää suola, sokeri, öljy, jogurtti sekä kevyesti vatkattu muna. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Lisää jauhot taikinaan hyvin alustaen. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa tunnin verran. Muotoile kohonneesta taikinasta jauhoisella alustalla tasainen pötkö ja jaa se 8:aan osaan. Pyöritä osat palloiksi, kaulitse litteiksi. Kohota leivät pellillä leivinpaperin päällä, voitele sulatetulla voilla ja ripottele halutessasi pinnalle unikon- tai seesaminsiemeniä. Paista leivät 275 asteisessa uunissa 5-8 min.

 

Viinilasillinen: Rosiere Syrah