Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2024.3.2015%2

MYSLILEIPÄ

2 kpl

 

50 g hiivaa 

5 dl piimää 

2 tl suolaa 

3/4 dl tummaa siirappia 

3 dl hedelmämysliä 

1 pss (150 g ) kuivattuja pehmeitä karpaloita 

2 dl ruisleseitä

n. 7 dl hiivaleipäjauhoja 

 

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Sekoita joukkoon suola, siirappi, mysli, karpalot, leseet ja 4 dl hiivaleipäjauhoja. Lisää loput jauhot desi kerrallaan, ettei taikinasta tule liian kovaa. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja anna kohota kaksinkertaiseksi  lämpimässä paikassa liinalla peitettynä. 

Kumoa kohonnut taikina jauhetulle pöydälle ja vaivaa kimmoisaksi. Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile siitä pitkulaiset leivät. Anna leipien kohota pellillä lämpimässä paikassa liinan alla 1-2 tuntia. Vedä leipien pintaan veitsellä muutama viilto ja paista leivät 200 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Peitä leivät leivinpaperilla jos pinta näyttää tummuvan liikaa.

Jäähdytä kypsät leivät ritilän päällä liinalla peitettynä.

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2024.3.2015%2