Ruokia%20ja%20leivonnaisia%20huhtikuu%20

MUNKIT

20 kpl

 

5 dl vettä

50 g hiivaa

1 dl sokeria

2 tl suolaa

1 kananmuna

100 g voita sulatettuna

n. 14 dl vehnäjauhoja

 

paistamiseen:

 n. 1 1/2 l rypsiöljyä

 

pinnalle:

Siro Erikoishienoa sokeria

 

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola, kananmuna, voi ja 10 dl vehnäjauhoja. Lisää jauhoja desi kerrallaan ettei taikinasta tule liian kovaa. Vaivaa kimmoisaksi ja anna taikinan levätä liinan alla n. 15 minuuttia. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa kimmoisaksi. Jaa taikina 20 osaan ja pyörittele osat palloiksi. Anna pallojen kohota liinalla peitettynä 15-30 minuuttia.

Kuumenna öljy esim. wok-pannussa ja venytä sitten munkkien keskelle reiät.

Paista munkit molemmin puolin öljyssä kauniin ruskeiksi. Nosta reikäkauhan avulla lautaselle kolminkertaisen talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy paperiin. Kääntele lämpimät munkit sokerissa molemmin puolin ja tarjoile heti.