Ruokia%20ja%20leivonnaisia%20maaliskuu%2

LOHI-PASTASALAATTI

kastike:

150 g kreikkalaista jogurttia

150 g creme fraichea

1 ruukku ruohosipulia silputtuna

reilusti tilliä silputtuna

1 sitruunan raastettu kuori + mehu

n. 1-1 1/2 tl sokeria

ripaus suolaa myllystä

reilusti mustapippuria myllystä

1 tl Dijon-hunajasinappia

 

lisäksi:

1/2 pss Tricolor-simpukkapastaa (keitä pakkauksen ohjeen mukaan, keitinveteen reilusti suolaa ja tilkka oliiviöljyä)

300 g loimulohta (tai lämminsavulohta)

 

koristeluun:

3 keitettyä kananmunaa lohkoina

1 avokado viipaloituna

1 sitruuna viipaloituna

tilliä

 

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja anna makujen tasaantua jääkaapissa puolisen tuntia. Huuhdo keitetty pasta siivilässä kylmän juoksevan veden alla ja valuta hyvin. Sekoita pasta kastikkeen joukkoon ja kääntele sekaan perattu lohi.

Siirrä tarjoilukulhoon ja koristele kananmunalohkoilla, avokadolla, sitruunaviipaleilla ja tillillä.