Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2028.3.2015%2

BBQ-VISKIVOI

150 g pehmeää voita

2 cl viskiä

1 rkl Nomu BBQ Rub-mausteseosta

1 valkosipulinkynsi silputtuna

 

Sekoita muut ainekset pehmeän voin joukkoon. Kääri pötköksi leivinpaperin avulla ja laita jääkaappiin kovettumaan. Leikkaa voista viipaleita kuumien pihvien päälle.

 

LIEKITETYT NAUDAN SISÄFILEEPIHVIT

naudan sisäfileepihvejä

suolaa myllystä

voita

4 cl viskiä

 

Pyöräytä suolaa myllystä pihvien molemmille puolille. Kuumenna valurautapannu ja paista pihvit molemmin puolin.

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2028.3.2015%2

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2028.3.2015%2

Kun pihvit ovat paistuneet kummaltakin puolelta, kaada pannuun 4 cl viskiä ja tuikkaa se palamaan.

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2028.3.2015%2

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2028.3.2015%2

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2028.3.2015%2

Kun liekki on sammunut, pihvit ovat valmiita tarjottavaksi.

 

MAALAISRANSKALAISET

n. 1 litra rypsiöljyä

5 Rosamundaa

suolaa myllystä

 

Laita öljy uppopaistamiseen tarkoitettuun kattilaan ja kuumenna. Pese perunat huolellisesti juuresharjalla ja kuivaa ja lohko ne. Laita perunalohkot metalliseen uppopaistamiseen tarkoitettuun "koriin" ja keitä niitä kuumassa öljyssä n. 15-20 minuuttia, eli lähes kypsiksi, mutta niiden ei kuulu saada väriä vielä tässä vaiheessa. Laita perunat lautaselle talouspaperin päälle ja anna jäähtyä. Tämän vaiheen voi tehdä jo hyvissä ajoin etukäteen.

Kypsennä esikypsennetyt perunat kauniin kullanruskeiksi, tähän menee n. 5-10 minuuttia. Mausta valmiit perunat suolalla.

 

Viinilasillinen: Boom Boom Syrah. Valitettavasti tämä herkullinen viini ei kuulu Alkon valikoimaan, mutta onneksi sitä saa tilattua täältä. Palvelu oli hyvää ja toimitus oli nopea =).

 

Ideakeittiö