Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2021.4.2014%2

LÄMMINSAVULOHIPASTA

1 makea sipuli silputtuna

1 valkosipulinkynsi silputtuna

loraus oliiviöljyä

3/4 dl kuivaa valkoviiniä

1 dl kuohukermaa

3 rkl makeaa chilikastiketta

reilusti mustapippuria myllystä

Chili Explosionia myllystä

1 sitruunan raastettu kuori ja mehu

200 g Viola Rapu-tuorejuustoa

tillisilppua

n. 300 g perattua lämminsavulohta

 

lisäksi:

250 g Tagliatelle-pastaa (keitä pakkauksen ohjeen mukaan)

 

tarjoiluun:

vastaraastettua parmesan-juustoa

 

Laita pasta kiehuvaan veteen, valmista sillä välin kastike:

Kuullota sipulisilppuja öljyssä, kunnes ne pehmenevät. Lisää valkoviini ja anna kiehahtaa. Lisää loput ainekset, tuorejuustoa ja lämminsavulohta lukuunottamatta. Kun pasta on kypsää, siirrä kastike pois liedeltä ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja lämminsavulohi. Valuta pasta ja kääntele se varovasti kastikkeen joukkoon. Tarjoile heti vastaraastetun parmesaanin kera.

 

Viinilasillinen: Triade della Campania