Toukokuu%202012%20012.jpg

KOOKOSPULLAT

 

pullataikina :

 

50 g hiivaa

6 dl täysmaitoa

3 kananmunaa

3 dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

2 1/2 tl suolaa

1 rkl kardemummaa

10 dl vehnäjauhoja

225 g voita sulatettuna

n. 9-10 dl vehnäjauhoja

 

täyte:

pehmeää voita

sokeria

kookoshiutaleita

 

voiteluun:

1 kananmuna, jonka rakenne on vatkattu rikki

 

pinnalle:

kookoshiutaleita

raesokeria

 

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon kananmunat, sokerit, suola kardemumma ja 10 dl vehnäjauhoja.  Vaivaa tasaiseksi. Lisää voisula ja vaivaa tasaiseksi. Lisää taikinaan ensin 7 dl vehnäjauhoja ja vaivaa tasaiseksi. Lisää taikinaan jauhoja desi kerrallaan, kunnes se on sopivan kimmoisaa.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinalla peitettynä.  

Kumoa kohonnut taikina jauhetulle pöydälle ja vaivaa se kimmoisaksi. Jaa taikina neljään osaan ja kauli yksi osa kerrallaan noin sentin paksuiseksi levyksi.

Levitä kerros voita kaulitulle taikinalevylle ja sipottele päälle reilusti sokeria ja kookoshiutaleita.

Rullaa ja leikkaa kolmion muotoisiksi paloiksi. Nosta kolmiot leivinpöydälle kärki ylöspäin ja paina pikkusormien avulla "korvapuustin muotoon".

Laita pullat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja anna kohota liinalla peitettynä. Voitele kananmunalla, jonka rakenne on vatkattu rikki ja ripottele pinnalle kookoshiutaleita ja raesokeria. Paista 225 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia.