Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2021.4.2014%2

KOKONAINEN BROILERI UUNISSA

1 maustamaton broileri

n. 1/2 dl rosmariinin makuista oliiviöljyä

rosmariini-valkosipuligourmetsuolaa

mustapippuria myllystä

roseepippureita, rouhi morttelissa

2 sitruunaa viipaloituna

muutama rosmariinin oksa

1 kokonainen valkosipuli, leikkaa kahtia ja laita se broilerin vatsaan 

 

vuokaan :

2 dl kuivaa valkoviiniä

 

Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Huuhdo broileri ja laita se uunivuokaan. Pese sitruunat huolellisesti. Leikkaa valkosipuli poikittain kahtia ja työnnä valkosipulinpuolikkaat, muutama rosmariininoksa ja toinen viipaloitu sitruuna broilerin sisään.

Sivele broilerin pinta öljyllä ja ripottele pintaan reilusti gourmetsuolaa, rouhittua roseepippuria sekä mustapippuria myllystä.

 Viipaloi myös toinen sitruuna ja asettele viipaleet broilerin pinnalle. Laita päälle myös muutama rosmariinin oksa.

 Kaada vuokaan pari desiä kuivaa valkoviiniä. Laita vuoka uuniin. Laske uunin lämpötila 150-asteiseen ja kypsennä noin tunnin ajan. Lintu on kypsä, kun koipitaipeeseen pistettäessä ulos valuva neste on kirkasta.