Ruokia%20ja%20leivonnaisia%205.4.2015%20

KARITSAN KARE

1 karitsan kare (n. 600 g)

 

marinadi:

3 valkosipulinkynttä silputtuna 

1 dl rosmariinin makuista oliiviöljyä 

1 rkl gourmet-suolaa 

1 tl mustapippurirouhetta 

1/2 dl Cane Syrup-ruokosokerisiirappia 

1/2 dl punaviiniä 

reilusti tuoreita yrttejä (rosmariini, timjami ja minttu)

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%203.4.2015%20

Sekoita marinadin ainekset ja hiero marinadi lihan pintaan. Anna maustua jääkaapissa vuorokausi.

Ota marinoitu kare ajoissa huoneenlämpöön.

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%205.4.2015%20

Pyyhi ylimääräinen marinadi pois kareen pinnalta ja ruskista pinnat voissa kuumalla pannulla. Laita lihaläpömittari liha paksuimpaan kohtaan ja laita kare sitten uunin kestävään vuokaan ja vuoka 150 asteiseen uuniin n. 20 minuutiksi kunnes mittari näyttää 65 astetta. Kääri kare folioon ja anna vetäytyä 10 minuuttia. 

 

Viinlasillinen: Tommasi Arele Parziale Appassimento