Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2028.3.2015%2

KANTARELLI-PEKONIPIIRAKKA

 

pohja:

100 g pehmeää voita

1 dl perunasosejauhetta

2 dl vehnäjauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

1 dl kylmää vettä

 

Nypi voi ja kuivat ainekset murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi.  Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan ja pistelele haarukalla. Esipaista pohjaa 225 asteisessa uunissa 10 minuuttia. 

täyte:

1 pkt (170 g) Amerikan pekonia

1/2 l kantarelleja silputtuna (pakastimesta)

1 sipuli silputtuna

1 valkosipulinkynsi silputtuna

voita

Falksalt Gourmet-herkkutattisuolaa

mustapippuria myllystä

kuivattua timjamia

200 g kantarelli-tuorejuustoa

1 prk Creme Bonjour Cuisine Sipulisekoitus-fraichea

2 kananmunaa

150 g raastettua Mustaleima Emmental-juustoa

 

pinnalle:

Mustaleima Emmental-raastetta

 

Silppua pekoni ja paista rapeaksi omassa rasvassaan.  Siirrä lautaselle talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy paperiin.

Laita sienet pannulle ja hauduta hetki, jotta suurin osa nesteestä haihtuu pois. Lisää reilun kokoinen nokare voita ja silputut sipulit ja paista kunnes sipuli pehmenee. Lisää ripaus suolaa ja timjamia ja pyöräytä sekaan reilusti mustapippuria myllystä.

Siirrä pannu pois levyltä ja lisää tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi.Lisää joukkoon fraiche, kananmunat, pekonit ja juustoraaste. Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla. Kaada täyte vuokaan esipaistetun pohjan päälle ja ripottele vielä pinnalle juustoraastetta.

Kypsennä piiras 225 asteisessa uunissa n. 35 minuuttia. Suojaa pinta foliolla jos se näyttää tummuvan liikaa.