Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2021.4.2014%2

BROILER-KÄÄRYLEET

3 ohutta broilerin rintafileetä 

suolaa myllystä 

mustapippuria myllystä 

n. 50-100 g pehmeää vuohenjuustoa 

6 siivua ilmakuivattua kinkkua (prosciutto)

 

paistamiseen:

voita 

oliiviöljyä 

 

Pyöräytä fileiden pintaan myllystä suolaa ja mustapippuria. Murenna fileiden päälle vuohenjuustoa ja kääri fileet rulliksi

Kiedo jokaisen täytetyn fileen ympärille 2 siivua prosciuttoa  kiinnitä cocktailtikuilla.

Paista pintaan väri voin ja oliiviöljyn seoksessa ja kypsennä loppuun 175 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

 

BATAATTILOHKOT

2 pienehköä bataattia

2 rkl oliiviöljyä

2 rkl viskiä

2 rkl vaahterasiirappia

gourmet-suolaa

mustapippuria

 

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kuori bataatit ja leikkaa ne lohkoiksi. Sekoita kulhossa bataattien joukkoon öljy, viski, vaahterasiirappi, suola ja mustapippuri. Levitä maustetut bataattilohkot leivinpaperilla vuoratulle pellille ja kypsennä uunissa n. 30 min. 

 

VADELMAVINAIGRETTE

1 pss (200 g) pakastevadelmia (kotimaisia!!!)

1/2 dl rypsiöljyä 

2 rkl vadelmaviinietikkaa

sokeria

suolaa

 

Laita vadelmat, etikka ja öljy kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella. Paseeraa seos siivilän läpi ja mausta maun mukaan  suolalla ja sokerilla.

 

Viinilasillinen: Freixenet Cordon Rosado Cava Brut