Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2017.2.2015%2

VOISILMÄPULLAT

24 kpl

 

pullataikina:

 

50 g hiivaa

6 dl täysmaitoa

3 kananmunaa

3 dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

2 1/2 tl suolaa

1 rkl kardemummaa

10 dl vehnäjauhoja

225 g voita sulatettuna

n. 9-10 dl vehnäjauhoja

 

voiteluun:

1 kananmuna, jonka rakenne on vatkattu rikki

 

pinnalle:

voinokareita

sokeria

 

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon kananmunat, sokerit, suola, kardemumma ja 10 dl vehnäjauhoja. Vaivaa tasaiseksi. Lisää voisula ja vaivaa tasaiseksi. Lisää taikinaan ensin 7 dl vehnäjauhoja ja vaivaa tasaiseksi. Lisää taikinaan jauhoja desi kerrallaan, kunnes se on sopivan kimmoisaa.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinalla peitettynä.  

Kumoa kohonnut taikina jauhetulle pöydälle ja vaivaa se kimmoisaksi. Jaa taikina ensin kahtia ja sitten vielä molemmat osat kahtia. Jaa kaikki neljä palaa 6:een osaan ja pyöritä osat palloiksi.

Anna pullien kohota hyvin ennen paistamista. Tökkää jokaisen pullan keskelle kuoppa sormella ja voitele pullat kananmunalla. Laita jokaisen pullan kuoppaan nokare voita ja ripottele päälle reilusti sokeria.

Paista pullat 225 asteisessa uunissa n. 10-15 minuuttia.