Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2024.2.2015%2

TOSCAPALAT

 

pohja:

4 kananmunaa

4 dl sokeria

2 dl maitoa

100 g voita sulatettuna

4 1/2 dl vehnäjauhoja

2 1/2 tl leivinjauhetta

2 1/2 tl vaniljasokeria

 

kuorrutus: 

300 g voita

1  1/2 dl vehnäjauhoja

4  1/2 dl sokeria

1  1/2 dl maitoa

300 g mantelilastuja

 

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon maito ja voisula. Sekoita jauhojen joukkoon leivinjauhe ja vaniljasokeri ja kääntele ne taikinaan. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle ja paista 175 asteisessa uunissa n. 10-15 minuuttia.

Valmista sillä välin kuorrutus: Mittaa ainekset kattilaan, sekoita tasaiseksi ja anna kiehahtaa. Levitä seos esipaistetun pohjan päälle ja paista vielä 200 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.