TOSCAPALAT
pohja:
4 kananmunaa
4 dl sokeria
2 dl maitoa
100 g voita sulatettuna
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 1/2 tl leivinjauhetta
2 1/2 tl vaniljasokeria
kuorrutus:
300 g voita
1 1/2 dl vehnäjauhoja
4 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl maitoa
300 g mantelilastuja
Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon maito ja voisula. Sekoita jauhojen joukkoon leivinjauhe ja vaniljasokeri ja kääntele ne taikinaan. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle ja paista 175 asteisessa uunissa n. 10-15 minuuttia.
Valmista sillä välin kuorrutus: Mittaa ainekset kattilaan, sekoita tasaiseksi ja anna kiehahtaa. Levitä seos esipaistetun pohjan päälle ja paista vielä 200 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.