Ruokia%20ja%20leivonnaisia%20huhtikuu%20

Aloita sekoittamalla kastikkeen ainekset ja anna makujen tasaantua jääkaapissa sen aikaa kun valmistat ruoan.

 

HELPPO JA NOPEA SAVUCHILIKASTIKE

1 prk (150 g) creme fraichea

1-2 tl Vampyree-tahnaa

 

Sekoita ainekset keskenään ja anna makujen tasaantua jääkaapissa vähintään puoli tuntia. 

 

TÄYTETYT LIHAPULLAT

4 kpl

 

1 sipuli silputtuna

1 valkosipulinkynsi silputtuna

loraus oliiviöljyä

400 g naudan paistijauhelihaa

1 kananmuna

1 tl suolaa

1 tl savustettua paprikajauhetta

1 tl mustapippurirouhetta

1 tl korianterijauhetta

1 tl juustokuminaa

1/2 tl Poppamiehen savuchilijauhetta 

 

täyte:

n. 70 g chiligoudaa

 

Kuullota sipulisilput öljyssä.  Sekoita kaikki ainekset. Leikkaa chiligouda neljäksi samankokoiseksi palaksi. Jaa lihapullataikina neljään osaan. Laita jokaisen taikinapalan sisään juustopala ja pyöritä kostutetuin käsin tiiviiksi palleroksi. Kypsennä 225 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. 

 
PERUNANPUOLIKKAAT
8 Rosamundaa
chilillä maustettua oliiviöljyä
chili-hiutalesuolaa
 
Pese perunat huolellisesti juuresharjalla ja halkaise ne pitkittäin.  Sipaise leikkuupintaan öljyä esim. pullasudin avulla ja ripottele päälle hiutalesuolaa. Kypsennä leikkuupinta alaspäin leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 225 asteisessa uunissa puolisen tuntia.
 
 
Viinilasillinen: Gnarly Head Old Vine Zin