TOMAATTIKASTKE
3 valkosipulin kynttä silputtuna
1 punasipuli silputtuna
loraus oliiviöljyä
2 dl punaviiniä
3 prk tomaattipyreetä
2 prk hyvää tomaattimurskaa
1 dl Demi Glacea
1 tumma fondikuutio
1 1/2 rkl ruokosokeria
1 tl suolaa
2 rkl oreganoa
1 1/2 tlmustapippurirouhetta
Chili Explosionia myllystä
Kuullota sipulisilput öljyssä. Lisää punaviini ja kiehauta. Lisää loput ainekset ja anna kiehua miedolla lämmöllä tunnin verran.
TÄYTETYT PASTASIMPUKAT
200 g Conchigioni Rigati-simpukkapastaa (keitä öljytilkalla ja suolalla maustetussa vedessä)
täyte:
2 prk (á 250 g) ricotta-juustoa
4 dl vastaraastettua parmesan-juustoa
2 isoa valkosipulinkynttä puristettuna
1 1/2 tl suolaa
2 kananmunaa
mustapippuria myllystä
reilusti tuoretta basilikaa silputtuna
reilusti tuoretta oreganoa silputtuna
tuoretta persiljaa silputtuna
Sekoita täytteen ainekset keskenään ja lusikoi täytettä keitettyihin pastasimpukoihin.
Kaada tomaattikastike voideltuun uunivuokaan ja asettele täytetyt simpukkapastat kastikepedille.
Laita vuoka 225 asteiseen uuniin noin 15 minuutiksi, kunnes täytetyt pastat ovat saaneet hiukan väriä.
LIHAPYÖRYKÄT
3 viipaletta murennettua paahtoleipää (leikkaa kuoret pois)
1 dl kuivaa valkoviiniä
1 iso sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä silputtuna
loraus oliiviöljyä
2 kananmunaa
1 tl suolaa
1 tl mustapippurirouhetta
1 rkl kuivattua oreganoa
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl chilijauhetta
1 dl parmesanraastetta
400 g naudan paistijauhelihaa
paistamiseen:
voita
Sekoita murennettu leipä kulhossa valkoviinin joukkoon. Kuullota sipulisilput öljyssä. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua puolisen tuntia huoneenlämmössä. Pyörittele taikinasta kostutetuin käsin haluamasi kokoisia pyöryköitä ja paista ne voissa. Voit myös halutessasi kypsentää pyörykät 225 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Viinilasillinen: Vivaldi Passatempo
Lisäys 6.1.2017 Nyt löytyi ihan täydellinen viini tälle ruoalle: Il Proprio Sangiovese, kannattaa testata!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.