Toukokuu%202012%20026.jpg

RAHKAPULLAT

24 kpl

 

pullataikina:

 

50 g hiivaa

6 dl täysmaitoa

3 kananmunaa

3 dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

2 1/2 tl suolaa

1 rkl kardemummaa

10 dl vehnäjauhoja

225 g voita sulatettuna

n. 9-10 dl vehnäjauhoja

 

täyte:

2 prk maitorahkaa

2 kananmunaa

1 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1 sitruunan mehu ja raastettu kuori

 

voiteluun:

1 kananmuna, jonka rakenne on vatkattu rikki

 

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon kananmunat, sokerit, suola, kardemumma ja 10 dl vehnäjauhoja. Vaivaa tasaiseksi. Lisää voisula ja vaivaa tasaiseksi. Lisää taikinaan ensin 7 dl vehnäjauhoja ja vaivaa tasaiseksi. Lisää taikinaan jauhoja desi kerrallaan, kunnes se on sopivan kimmoisaa.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinalla peitettynä.  

Kumoa kohonnut taikina jauhetulle pöydälle ja vaivaa se kimmoisaksi. Jaa taikina ensin kahtia ja sitten vielä molemmat osat kahtia. Jaa kaikki neljä palaa 6:een osaan ja pyöritä osat palloiksi.

Anna pullien kohota hyvin ennen paistamista.

Sekoita täytteen ainekset keskenään. Paina kohonneisiin pulliin esim. juomalasin pohjalla kuoppa ja annostele kuoppaan rahkatäytettä. Vatkaa kananmunan rakenne rikki esim. lusikalla ja voitele pullat täytteen ympäriltä.

Paista pullat 225 asteisessa uunissa n. 10-15 minuuttia.