Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2015.3.2015%2

TOMAATTI-KEVÄTSIPULISALSA

5 tomaattia paloiteltuna 
gourmetsuolaa
2-3 kevätsipulia silputtuna
loraus oliiviöljyä
1 tl sokeria
mustapippuria myllystä

 

Paloittele tomaatit koosta riippuen kahteen-kolmeen osaan ja laita siivilään kulhon päälle. Ripottele päälle gourmet-suolaa ja hölskytä sen verran että suolaa on myös alimmaisissa tomaateissa. Anna tomaattien "itkeä" siivilässä puolisen tuntia. Sekoita puhtaassa kulhossa tomaatit ja silputut kevätsipulit. Lisää loraus oliiviöljyä ja sokeria ja mustapippuria maun mukaan.

 

AVOKADOMOUSSE

2 avokadoa

3 rkl mascarpone-juustoa

1 limen mehu

ripaus suolaa

mustapippuria myllystä

Chili Explosionia myllystä

 

Halkaise avokadot ja poista kivi. Koverra hedelmäliha lusikan avulla. Soseuta kaikki ainekset sauvasekoittimella. Anna makujen tasaantua jääkaapissa puolisen tuntia.

 

QUESADILLAT

1 grillibroileri nypittynä

2 valkosipulinkynttä hieninnettuna

2 tuoretta, mietoa punaista chiliä pieneksi silputtuna (poista siemenet)

1 rkl juustokuminaa

1 rkl korianterijauhetta

2 tl savustettua paprikajauhetta

mustapippuria myllystä

1/2 nippua kevätsipulia silputtuna

noin 300 g vahvaa cheddarjuustoa raastettuna

6-8 vehnätortillaa

 

paistamiseen:

tilkka oliiviöljyä

 

Sekoita nypityn broilerin joukkoon kulhossa valkosipuli- ja chilisilput, mustapippuria myllystä, juustokumina, korianteri ja paprikajauhe.

Ripottele tortillan päälle ensin juustoraastetta, sitten maustettua broileria, kevätsipulisilppua ja vielä kerros juustoraastetta. Nosta päälle toinen tortilla.

Nosta täytetty tortilla kuumalle pannulle, jossa on hiukan oliiviöljyä. Painele päällimmäistä tortillaa, jotta ne liimautuvat kunnolla toisiinsa kiinni. Käännä kun pinta on saanut väriä.

Leikkaa paistetut quesadillat kuuteen osaan ja tarjoile heti tomaatti-kevätsipulisalsan ja avokadomoussen kera.

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2015.3.2015%2

Viinilasillinen: Bear Flag